Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Barcelona ve Španělsku opět neztratila, Real prohrál v Seville

Madrid - Fotbalisté Barcelony porazili Getafe 4:1 a ve španělské lize vyhráli i své čtvrté utkání. Jako jediný tým s plným počtem bodů vedou tabulku o dva body před Málagou, která dnes zvítězila nad Levante 3:1. Real Madrid překvapivě podlehl v Seville 0:1 a prohrál i své druhé venkovní utkání v sezoně.

Barcelona nastoupila do duelu v Madridu bez několika jihoamerických opor, které si v průběhu týdne plnily reprezentační povinnosti, včetně Brazilce Alvese či Argentince Messiho. I přesto se dostala do vedení po pohledné akci Fábregase, kterou ve 32. minutě zakončil Adriano.

Duel definitivně rozhodl útočník Messi, který přišel na hřiště po hodině hry. Nejprve proměnil penaltu po faulu na Pedra, vzápětí poslal do odkryté branky Montoyovu nahrávku a se šesti góly si pojistil vedení v tabulce střelců.

Domácí se dočkali alespoň čestného zásahu, který byl po střele Sarabii připsán jako vlastní dalšímu střídajícímu reprezentantovi Mascheranovi. Na konečných 4:1 v poslední minutě upravil barcelonský útočník Villa.

Cristiano Ronaldo
zdroj: AP

Mascherano v 57. minutě nahradil na hřišti stopera Carlese Puyola. Barcelonský kapitán, který do duelu nastoupil s ochranou na obličeji po nedávné zlomenině lícní kosti, si při pádu poškodil vazy v koleni a mohl by chybět čtyři až šest týdnů.

Brankář Iker Casillas si připsal 461. start za Real Madrid a v klubové statistice dostihl útočníka Carlose Santillanu, který za tým nastupoval v 70. a 80. letech. Před ním už v historické tabulce zůstávají jen Manolo Sanchís (711 zápasů) a Raúl (741).

Pro dvojnásobného mistra Evropy a světového šampiona Casillase však nezačal dnešní duel šťastně, už ve druhé minutě ho po rohu překonal Trochowski. Trenér José Mourinho sice do druhé půle poslal dobře hrajícího Modriče a Real si vypracoval více šancí, ve šlágru čtvrtého kola ale srovnat nedokázal a na kontě má zatím jedinou výhru a čtyři body.

Valencii dostal proti Celtě Vigo už ve čtvrté minutě do vedení Feghouli, avšak na 1:1 vyrovnal o 12 minut později Krohn-Dehli. První výhru po dvou remízách s Realem Madrid a La Coruňou a porážce s Barcelonou zajistil domácím obránce Cissokho.

Vítězství 3:1 nad Levante zařídil Málaze debutující útočník Javier Saviola. Argentinský fotbalista, který v minulosti hrál za Real Madrid i Barcelonu a do Málagy přišel těsně před koncem přestupního období, otevřel skóre zápasu ve 27. minutě.

Po hodině hry třicetiletý střelec přezdívaný "Králík" našel záložníka Joaquína. Ten odpověděl na branku Míchela a podruhé poslal Málagu do vedení. Výhru ještě potvrdil v nastavení Portillo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články