Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jiráček: Víme, kde nás tlačí bota. Snad to zlomíme proti Finsku

Praha - Evropský šampionát začal na pozici defenzivního středopolaře, pak ho trenér Michal Bílek přesunul na pravý kraj a v sobotním zahajovacím duelu světové kvalifikace v Dánsku pro změnu hrál ve středu zálohy na postu zraněného Tomáše Rosického. Fotbalista Petr Jiráček jako by symbolizoval rotace v sestavě národního týmu, který v poslední době vinou zranění prakticky každý zápas nastupuje v jiném složení. I proto reprezentanti remízu 0:0 z Kodaně považují za úspěch.

Petr Jiráček
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Vypadlo nám plno hráčů, kteří by normálně hráli v základní sestavě. Těch zranění je celkem dost, dostali šanci noví hráči. Je to prostě těžké. Kdybychom odehráli pár zápasů spolu ve stejném složení, vypadalo by to možná jinak," řekl Jiráček, jeden z nejlepších českých hráčů sobotního duelu.

S přesunem na ofenzivnější post ve středu zálohy neměl problém. "Sice jsem nastoupil na pozici podhrotového hráče, ale nebylo to vyloženě třeba jako Tomáš Rosický. Motal jsem se tam všude, snažil jsem se hodně běhat i bránit. Klasický defenzivní záložník je jen Tomáš Hübschman, my okolo něj se tam pořád točíme," uvedl bývalý plzeňský středopolař.

Mrzelo ho, že Češi v Dánsku více nehrozili. "Samozřejmě víme, kde nás teď tlačí bota. Ale byla by hloupost, abychom z toho byli špatní. Ligové soutěže teprve začaly, věřím, že všichni budou hrát a pak se to odrazí na té ofenzivě. Všichni věříme, že to jeden zápas zlomíme. Třeba už proti Finsku," dodal s výhledem na úterní přípravný duel.

Je nám líto, video expirovalo.
Z tréninku před zápasem s Finskem

V totéž věří i útočník Tomáš Pekhart. Sám by se také rád konečně dočkal premiérového gólu v dospělé reprezentaci. "Doufám, že se to bude zlepšovat a třeba už s Finskem nějaké góly dáme a vyhrajeme. Pro naše sebevědomí by to bylo důležité. A já bych už konečně rád dal v reprezentaci gól," řekl Pekhart.

Zápas v Dánsku podle něj ukázal, jak moc Čechům schází zraněný kapitán Tomáš Rosický. "Ta jeho kreativita nám chybí. Ale nemůžeme furt spoléhat na něj, musíme si něco vytvořit sami. Nějaké náznaky tam byly, škoda, že jsme to nedotáhli do konce," litoval Pekhart.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články