Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Argentina vede po výhře nad Paraguayí skupinu

Córdoba (Argentina) - Fotbalisté Argentiny porazili v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa 2014 Paraguay 3:1 a po šesté výhře za sebou se posunuli do čela tabulky. Hvězdou duelu byl barcelonský útočník Lionel Messi, jenž vstřelil poslední gól a ještě dvakrát trefil konstrukci branky. Argentinci zdolali sousední Paraguay v domácím kvalifikačním utkání poprvé po 39 letech. Se třinácti body ze šesti zápasů tak vedou devítičlennou tabulku zóny CONMEBOL o bod před dvojicí Chile, Ekvádor.

Radost fotbalistů Argentiny
zdroj: Getty Images

Favorita poslal na stadionu Mária Kempese v Córdobě do vedení už v 2. minutě Angel di María. Hosté sice vyrovnali v 17. minutě díky proměněné Fabbrově penaltě za ruku Rodriga Braňi, ale Di Maríův spoluhráč z Realu Madrid Gonzalo Higuaín ještě do poločasu vstřelil druhý argentinský gól.

Výhru domácích pečetil v 63. minutě Messi, jenž se krásně trefil z více než 30 metrů z přímého kopu. "Naštěstí to tam spadlo a díky dvougólovému vedení jsme se uklidnili. Oni si ale kromě penalty žádné šance nevypracovali," komentoval argentinský kapitán výkon Paraguaye, která zůstala v tabulce poslední se čtyřmi body.

"Nevím, jestli je tohle naše nejlepší období, ale už jsme vyhráli hodně zápasů za sebou, přípravy i kvalifikace. Měli bychom v tom pokračovat," dodal Messi, jenž v oněch šesti vítězných duelech nastřílel deset gólů.

V úterý nastoupí Argentinci v Peru, jež v pátek díky dvěma gólům Farfána zdolalo Venezuelu.

Kolumbie deklasovala 4:0 čtvrtou Uruguay a přiblížila se jí na rozdíl jednoho bodu. Skóre utkání otevřel už ve druhé minutě kanonýr Atlética Madrid Radamel Falcao, jenž před týdnem v Superpoháru UEFA pokořil hattrickem Petra Čecha v brance Chelsea a nyní vyslal další varování Plzni, která se s Atlétikem utká v základní skupině Evropské ligy.

Výsledky kvalifikace na MS 2014 ve fotbale

Córdoba: Argentina - Paraguay 3:1 (2:1)

Branky: 2. Di María, 31. Higuaín, 63. Messi - 17. Fabbro z pen.

Lima: Peru - Venezuela 2:1 (0:1)

Branky: 47. a 59. Farfán - 43. Arango. ČK: 67. Cíchero (Venez.).

Barranquilla: Kolumbie - Uruguay 4:0 (1:0)

Branky: 47. a 52. Gutiérrez, 2. Falcao, 90.+1 Zúňiga.

Quito: Ekvádor - Bolívie 1:0 (0:0)

Branka: 74. Caicedo z pen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články