Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vrba: Postoupit dvakrát po sobě je v Česku velký úspěch

Plzeň - Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba považuje postup do hlavní fáze evropských pohárů za úspěch, který se v českých podmínkách často nevidí. Zvlášť když se to povede dvakrát za sebou. Ve včerejším zápase ocenil výkon svých hráčů, kteří zápas odbojovali a zvládli i dramatický závěr. Litoval jen nevyužitých šancí, kvůli nimž se musel o postup strachovat až do konce.

"Postoupili jsme přes soupeře, který byl nejsilnější z těch tří, které jsme v kvalifikaci potkali. Bylo to typické pohárové utkání, které jsme zahráli takticky velmi dobře," hodnotil Vrba na tiskové konferenci. "Podruhé za sebou jsme postoupili do pohárů, což se v českém prostředí nestává často. Před pěti lety by to do nás nikdo neřekl," dodal.

Mrzelo ho, že jeho svěřenci nevyužili několik šancí a nerozhodli tak o postupu dříve. "V první půli nám brankář chytil jasný gól a po změně stran jsme nedotáhli tři šance Franty Rajtorala. V posledních šesti minutách jsme zas měli být lepší v ofenzivní fázi, kde jsme nedokázali udržet míč, což mě rozčilovalo. To byl ten největší problém, proč byl závěr tak dramatický," řekl Vrba.

Do utkání nasadil na stoperu Mariána Čišovského, pro kterého to byla premiéra po zranění. Podle Vrby na něm byla nerozehranost znát, přesto ocenil, že utkání stejně jako jeho spoluhráči odbojoval. "Přitom v první půli uvažoval, že se nechá vystřídat, protože se necítil nejlépe, nakonec to ubojoval, i když do dalšího utkání to ještě asi nebude," dodal.

Radost z postupu prý má stejnou, jako když před rokem dovedl tým do Ligy mistrů, i když uznává, že Evropská liga je méně kvalitní. "Když jsem se díval na předkola Ligy mistrů, bylo vidět, že je to top soutěž. Ale i postup do Evropské ligy je velký úspěch. Budeme dělat vše pro to, abychom v pohárech byli i na jaře," dodal.

Na oslavy prý nyní není čas. "Oslavím to prací, protože máme v neděli další utkání, na které se musíme připravit. Pokud nějaké oslavy budou, tak až v reprezentační přestávce," řekl Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články