Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

O Jiráčkově přestupu do Hamburku by mělo být jasno v úterý

Berlín - Záložník Petr Jiráček se znovu o něco víc přiblížil přestupu z Wolfsburgu do Hamburku, protože úspěšně absolvoval celodenní zdravotní testy. O transferu však podle hráčova manažera Dalibora Laciny bude jasno nejdříve v úterý večer, kdy zasedne dozorčí rada hamburského klubu a ta bude mít v přestupu českého reprezentanta poslední slovo. Pro Jiráčka je v Hamburku ale už přichystána čtyřletá smlouva.

Podle německých listů může Jiráčkův dosavadní zaměstnavatel Wolfsburg za bývalou hvězdu Plzně získat čtyři miliony eur (téměř 100 milionů korun) plus blíže neupřesněné prémie. Podle Laciny se však zatím o přestupu nedá hovořit jako o hotové věci. "Poslední slovo bude mít v úterý vpodvečer dozorčí rada HSV, až tehdy může být přestup oficiálně potvrzený. Ale do té doby je předčasné o něčem spekulovat," řekl Lacina. 

O zájmu Hamburku o šestadvacetiletého záložníka se v Německu mluví od minulého týdne. HSV za něj údajně nabízel nejprve 3,5 milionu eur, což ale bylo prý pro Wolfsburg málo. Jiráček do Wolfsburgu zamířil teprve v lednu, ale kouč "Vlků" Felix Magath s ním podle všeho přestal počítat. Jiráček ani o víkendu nebyl v nominaci Wolfsburgu na zápas prvního kola Bundesligy proti Stuttgartu. "HSV ho (Jiráčka) chce a my jsme v situaci, že se ho můžeme vzdát," připustil Magath po výhře nad Stuttgartem.

Je nám líto, video expirovalo.
Magath už Jiráčka nechce

Podle německého tisku jsou obě strany na přestupu už ústně domluveny a vše závisí na výsledku zdravotních testů. V kádru Hamburku by se třináctinásobný reprezentant Jiráček sešel s českým brankářem Jaroslavem Drobným. "Pro HSV bude Petr skutečnou posilou," komentoval v listu Hamburger Abendblatt chystaný transfer David Jarolím, někdejší opora Hamburku.

"Je nejen silný běžecky a v soubojích, ale je také velmi nebezpečným střelcem. Trochu mi svou hrou připomíná Zé Roberta," zhodnotil Jarolím krajana, který v Bundeslize za Wolfsburg zatím odehrál jarní část uplynulé sezony. Z Plzně do Německa v lednu Jiráček přišel za téměř pět milionů eur.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články