Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fenin si věří, v druholigové Chotěbuzi ale nehraje

Chotěbuz – Kdysi patřil do kádru české reprezentace a honosil se vizitkou jedné z největších nadějí českého fotbalu. Nyní Martin Fenin doufá, že se alespoň probije do základní sestavy druholigové německé Chotěbuzi.

Martin Fenin
zdroj: Getty Images

Martin Fenin vypadl především vlastní vinou takřka na rok z fotbalového kolotoče. O návrat na výsluní se pokouší již od března v dresu druholigové Chotěbuzi. Na jaře dostal šanci v základní sestavě ve čtyřech zápasech, většinou ale jen střídal a gól nevstřelil. Do nové sezony útočník doufal, že jeho pozice v týmu bude přeci jen silnější. "Sám od sebe jsem čekal co příprava, jak to zvládnu, protože jsem skoro tři čtvrtě roku nehrál. Příprava byla super, nevynechal jsem jediný trénink, dával jsem i hodně gólů," těšil se na sezonu Fenin.

Před pěti lety zářil Fenin v české lize, jako kometa vlétl i do Bundesligy v dresu Frankfurtu. Druholigová Chotěbuz by teď měla být místem, kde bývalý reprezentant restartuje svoji kariéru. Po dvou kolech ale má na svém kontě odehraných pouhých 45 minut.

V úvodním kole naskočil sice v základní sestavě, trenér Energie Rudi Bommer byl ale s jeho výkonem tak nespokojen, že Čecha po poločase střídal a do dalších zápasů ho zatím nenasadil. "Tak jak jaké já mám představy, tak si myslím, že by neměl být problém se tady přes tu konkurenci prosadit. Ve fotbale se ale na nějaké kdyby nehraje, ale doufám, že se prosadím a ještě si někdy zahraju první Bundesligu zase," věří si stále český útočník.

O Feninovi se i přes jeho aktuálního výkonnost stále poměrně často mluví v souvislosti s reprezentací. Sám hráč ale ví, že za současného stavu věcí do ní má ještě daleko. "Nejdřív se musím poprat s tím tady a až tady začnu hrát pravidelně a dám nějaký gól, tak můžeme přemýšlet o nějakých dalších krocích."

Je nám líto, video expirovalo.
Fenin bojuje o budoucnost
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články