Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pilařova operace se odkládá, koleno má příliš oteklé

Wolfsburg - Fotbalový reprezentant Václav Pilař podstoupí operaci zkříženého vazu v koleně až za dva týdny. Původně měl jít na zákrok už ve středu v německém Augsburgu, po dnešním odpoledním vyšetření ale lékaři usoudili, že má koleno stále příliš oteklé a že ho čtrnáct dní nechají odpočívat. Informoval o tom Pilařův manažer Jiří Stejskal.

Středopolař Wolfsburgu si koleno zranil minulou středu v přípravném utkání národního týmu na Ukrajině. Bez fotbalu bude asi půl roku a přijde o podzimní část Bundesligy. Lékaři po prozkoumání snímků z magnetické rezonance usoudili, že je vaz poškozený a jeho plastika je nezbytná. "Diagnóza je už daná, reprezentační lékař Petr Novák po zhlédnutí snímků z rezonance potvrdil, že zkřížený vaz je poškozený a operace nevyhnutelná," uvedl Stejskal.

Pilař dnes odjel z Wolfsburgu do Augsburgu, kde se měl ve středu podrobit operaci. Nakonec ale koleno nechá ještě dva týdny odpočívat. Operaci povede v Augsburgu specialista Ulrich Boenisch, u kterého byl na jaře se stejným problémem další český fotbalista Adam Hloušek z Norimberku.

Po Stejskalově konzultaci s vedením Wolfsburgu bylo rozhodnuto, že čtyřiadvacetiletý hráč operaci podstoupí na specializované klinice v Augsburgu, byť ve hře byla i operace v pražských Vysočanech. Tam Pilaře se stejným problémem operovali před necelými třemi lety. Královéhradecký odchovanec musí odložit svoji premiéru v Bundeslize, která začne v pátek.

Pilař do Wolfsburgu zamířil po minulé sezoně z Plzně, kde hostoval z Hradce Králové. Autor dvou branek na červnovém mistrovství Evropy po operaci stráví několik dní v Augsburgu, pak by podle Stejskala mohl být nějaký čas v domácím ošetřování v Hradci. Rehabilitaci už podstoupí ve Wolfsburgu. "Není vyloučeno, že Václav část rehabilitace absolvuje znovu v Augsburgu, kde je specializované pracoviště," dodal Stejskal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články