Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čech byl rád, že v důležitých chvílích vytáhl dobré zákroky

Londýn - Reprezentačního brankáře Petra Čecha potěšilo, že v úvodním nedělním zápase anglické fotbalové ligy pomohl Chelsea čistým kontem k výhře 2:0 nad Wiganem, kterou už v úvodních sedmi minutách stanovili Branislav Ivanovič a Frank Lampard z penalty.

Petr Čech
zdroj: AP

"Máme za sebou dobrý start do sezony. Dali jsme dva rychlé góly a dá se říct, že jsme ten zápas měli pod kontrolou," uvedl na svém oficiálním webu Čech, jenž udržel čisté konto i ve středeční přípravě národního týmu s Ukrajinou.

Třicetiletý gólman připomněl, že Wigan měl na londýnském stadionu Stamford Bridge v prvním poločase dvě velké příležitosti. Mosesovu střelu i Di Santův průnik však dokázal zlikvidovat. "Jsem spokojený, že jsem v důležitých chvílích vytáhl dobré zákroky a přispěl k tříbodovému zisku," prohlásil Čech.

Ve druhém poločase se podle něj hrálo ve vysokém tempu a obě mužstva hrozila především z protiútoků. V jednom z nich neuspěl útočník Chelsea Fernando Torres, jehož pokus vykopl až z brankové čáry hostující obránce Iván Ramis. "Škoda, že se nám nepodařilo přidat třetí gól, který by zápas definitivně rozhodl, takhle Wigan ještě pořád nebyl úplně bez šancí," konstatoval bývalý hráč Blšan, Sparty Praha a Rennes.

Čech vyzdvihl výkon Hazarda

Líbil se mu také výkon nového spoluhráče Edena Hazarda, který přišel v létě z Lille. Talentovaný belgický záložník připravil první gól a také proměněné penaltě předcházel faul na jeho osobu. "I Oscar, který ho pak vystřídal, a odehrál vůbec první zápas za Chelsea, to zvládl výborně. Oba určitě budou velkými posilami," předpokládá Čech, jehož tým touží v Premier League vylepšit nelichotivé šesté místo z minulého ročníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články