Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Mladá Boleslav v Evropské lize skončila, prohrála 0:2

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi si ve skupině Evropské ligy nezahrají. V odvetě třetího předkola na svém hřišti podlehli favorizovanému Twente Enschede stejně jako v prvním utkání 0:2 a v soutěži pro letošek končí. Za hosty se už v prvním poločase prosadili Nacer Chadli a Leroy Fer, kteří skórovali i před týdnem v Nizozemsku. Středočeši tak zopakovali loňské vyřazení v předposledním předkole Evropské ligy.

Domácí, kterým stále chybí devět zraněných hráčů, nastoupili v ofenzivním rozestavení 3-4-3. V obranné trojici po boku Johany a Kysely naskočil nezkušený Zbrožek, který teprve v neděli proti Českým Budějovicím debutoval v první lize.

Boleslav vstoupila do utkání aktivně a už v první minutě spadl v pokutovém území Twente Mareš. Ruský rozhodčí Lajuškin však místo penalty udělil ofenzivnímu hráči žlutou kartu za simulování.

Na druhé straně mohli hned z protiútoku udeřit hosté, ale Johana obranným skluzem zablokoval Chadliho přihrávku. V deváté minutě už se belgický reprezentant s marockými kořeny prosadil. Do rozložené obrany dostal ideální pas od Fera a sám před brankářem Šedou nezaváhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Twente

Mladoboleslavští hráli v dalších minutách s vědomím, že k postupu musí zaznamenat čtyři branky. Místo střeleckého úspěchu však ve 22. minutě přišli o zraněného Mageru, jehož pravděpodobně kvůli problémům se zády nahradil Ondřejka.

Hosté vyčkávali a jen občas vyráželi do protiútoků. Po půlhodině hry fauloval unikajícího Chadliho Brunclík. Sám Chadli pak z trestného kopu našel hlavu Fera a ten pohodlně zvýšil na 2:0. Mužstvo z města automobilů výrazněji ohrozilo branku Twente až v závěru poločasu. Pět minut před přestávkou z úhlu přestřelil Mareš, Sivričovu střelu doprostřed si pak v klidu pohlídal gólman Fernandes.

Na začátku druhé půle mohl přidat třetí gól hostů z přímého kopu Chadli, ale proti jeho ráně k tyči Šeda zasáhl. V 65. minutě bylo Enschede k dalšímu skórování ještě blíže. Chadli udělal kličku před Šedou a pomalou střelou zamířil k prázdné brance, před kterou však nedokázal zakončit střídající Verhoek.

Středočeši se ze všech sil snažili vstřelit alespoň čestný úspěch, ale pevná hostující obrana je k přímému ohrožení branky nepouštěla. Domácí fanoušci nejvíce zatleskali deset minut před koncem, když se poprvé od loňského října na hřišti objevil slovenský záložník Opiela, který se vrátil po zlomenině nohy.

FK Mladá Boleslav - Twente Enschede 0:2 (0:2)

Branky: 9. Chadli, 31. Fer. Rozhodčí: Lajuškin - Lebeděv, Vorontsov (všichni Rus.). ŽK: Mareš, Johana, Sivrič, Ondřejka - Schilder. Diváci: 3077. První zápas: 0:2, postoupilo Twente.

Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Zbrožek - Bořil, Brunclík (79. Opiela), Kúdela, Šírl - Sivrič, Magera (22. Ondřejka), Mareš (60. Nešpor). Trenér: Koubek.

Twente: Fernandes - Rosales, Douglas, Bjelland, Schilder (77. Wisgerhof) - Brama, Fer, Janssen - Tadič (61. Gutiérrez), Bulykin (64. Verhoek), Chadli. Trenér: McClaren.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články