Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladá Boleslav se pokusí doma zaskočit Twente

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi touží v dnešní odvetě 3. předkola Evropské ligy na domácím hřišti zaskočit favorizované Twente, které si před týdnem v Enschede vypracovalo slibný náskok 2:0. Středočechům před duelem, který začíná v 19:00, stále schází řada zraněných opor. I proto trenér Miroslav Koubek v postup svých svěřenců příliš nevěří. "Když sečtu výsledek, který si Holanďané přivezli k nám, a jejich kvalitu, s níž se v naší lize nesetkáváme, tak bych to viděl procentuálně na 70:30 pro ně," podotkl včera.

Mladoboleslavští fotbalisté v minulé sezoně vypadli v 3. předkole Evropské ligy s kyperskou Larnakou. Teď vědí, že v odvetě bude pro zachování šance na postup nutný výrazně ofenzivnější přístup než v Nizozemsku. "Nemůžeme hrát stejný styl jako v Enschede, vyloženě jenom bránit, a když se nám náhodou povede nějaký brejk, tak zahrozit. Doma do toho budeme muset vložit všechny síly a hlavně vsadit na útok," upozornil brankář Jan Šeda.

Domácí může povzbudit také fakt, že žádný nizozemský tým ještě v České republice v evropských pohárech nevyhrál. Z devíti pokusů nizozemské kluby pětkrát remizovaly a čtyřikrát prohrály.

Miroslav Koubek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Miroslav Koubek, trenér Mladé Boleslavi

"Výsledek 2:0 je samozřejmě složitý. Twente je nám schopné svojí potencí branku vstřelit, a to by už asi bylo rozhodnuto. Pokud by se nám ale podařilo dát rychlý gól, tak se soupeř dostane pod tlak, může znervóznět a všechno je možné."

Boleslavský trenér nechtěl prozradit, zda na pozici stopera vedle Petra Johany postaví defenzivního záložníka Ondřeje Kúdelu jako v Enschede, nebo mladého Kristiána Zbrožka, který debutoval v lize proti Budějovicím. 

"To rozhodnutí ještě stále zvažuji, i když jsem rozhodnut na devadesát procent. Máme výběr jenom z tohohle minibalíčku," poukázal Koubek na fakt, že do sestavy nemůže počítat se zraněnými obránci Adrianem Rolkem, Michalem Smejkalem, Tomášem Janíčkem a Tomášem Fabiánem, záložníky Ondřejem Zahustelem a Janem Štohanzlem ani útočníky Janem Chramostou s Markem Kuličem.

Mužstvo z města automobilů si před těžkou odvetou zvýšilo sebevědomí v nedělním druhém ligovém kole s Českými Budějovicemi. Přestože doma po přestávce prohrávalo už 0:2, díky třem zásahům v druhém poločase otočilo stav na konečných 3:2. "Je to potěšitelný impulz pro naši psychiku. Máme nové mužstvo, takže o nějaké sehranosti nemůže být řeč, a musíme to překonat nasazením a morálkou," konstatoval po první ligové výhře v sezoně
Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav se připravuje na Twente
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články