Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta má nakročeno k postupu, který chce doma stvrdit

Praha - Dvoubrankový náskok z prvního zápasu s Admirou Mödling hodlají fotbalisté Sparty ve čtvrteční domácí odvetě přetavit v hladký postup do 4. předkola Evropské ligy. Pražané tak chtějí získat "plusové" body na startu sezony, kdy zatím herně tápou. Ve druhém duelu proti Admiře, která spoléhá na českého středopolaře Patrika Ježka, si chtějí poradit i bez zraněných tahounů ze zálohy Marka Matějovského a Ladislava Krejčího.

Sparťany postrašila nedělní generálka s Příbramí v lize, když duel s outsiderem museli před prázdným stadionem složité otáčet, aby se mohli radovat z těsné výhry 2:1. "Myslím, že tenhle upracovaný výsledek nám může psychicky pomoci. Věřím, že ve čtvrtek to bude jiné a předvedeme lepší výkon," uvedl kouč Sparty Vítězslav Lavička. Minulý čtvrtek si jeho tým z vídeňského předměstí odvezl skvělý pohárový výsledek, dvě branky k dobru ze soupeřova hřiště už nechtějí Letenští promarnit.

"Možné vyřazení? O tom se není třeba bavit. Doma to musíme potvrdit, přidat nějaké góly a jednoznačně postoupit," prohlásil po prvním zápase obránce Vlastimil Vidlička. Hráči Admiry, která v pohárech startuje po 18 letech, už se zdají být smíření s vyřazením. "Postoupit by byl zázrak. V prvním zápase jsme doplatili na chyby, které by nám v rakouské lize prošly. Výsledek je pro nás hodně špatný," litoval po utkání Ježek, který ve Spartě hrál před devíti lety. Na Letné strávil podzimní část sezony 2003/04.

Vítězslav Lavička, trenér Sparty:

"Máme pořád na čem pracovat. A chci věřit, že s Admirou ukážeme fanouškům lepší tvář než proti Příbrami."

Admira flintu do žita nehází

O víkendu v lize se Admira blýskla jasnou výhrou 4:0 nad Wiener Neustadtem. K odvetě do Prahy ale vůbec neodcestovali klíčoví hráči, kromě Ježka také Windbichler a Ouédraogo. "Ale nepřijeli jsme s žádným béčkem. Ani neházíme flintu do žita. Naše šance jsou malé, ale ve fotbale je možné cokoliv. A že nebereme tři důležité hráče? Mají trochu zdravotní problémy a nemůžeme riskovat, že kvůli jednomu utkání ztratí celý podzim," řekl trenér Admiry Dietmar
Kühbauer.

Sparta v evropských pohárech neprohrála v posledních šesti domácích zápasech, s Admirou si může dovolit i luxus v podobě prohry o jednu branku. To ale domácí nechtějí dopustit, neradi by se dostali pod zbytečný tlak a strachovali se pak o postup.

Pro české vicemistry je vystoupení v Evropské lize jedním z klíčových bodů sezony, Pražané touží postoupit až do základní skupiny. K tomu potřebují vyřadit Admiru a pak ještě jednoho soupeře v závěrečném předkole. Věří, že postup stvrdí i atraktivním přestavením. Ligovou remízou na Dukle a těsnou výhrou s Příbramí své fanoušky zatím příliš nepotěšili.

Vedení Sparty vyzývá fanoušky, aby na zápas dorazili s dostatečným předstihem i kvůli tomu, že kolem stadionu probíhají rozsáhlé stavební práce a hlavní parkoviště na Letenské pláni je uzavřeno.

I v prvním duelu s Admirou Sparta půl hodiny tápala a přestála dvě velké šance rakouského týmu. "Pořád je to z naší strany trochu utrápené. Doufáme, že až ve čtvrtek přijdou lidi, tak se rozjedeme a výkony půjdou nahoru," řekl brankář Tomáš Vaclík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané chtějí vylepšit výkony z ligy

Letenští zase budou spoléhat na útočníka Léonarda Kweukeho, který se střelecky prosadil ve všech třech soutěžních zápasech v úvodu sezony. Zápas mezi Spartou a Admirou Mödling začne ve 20:00, hlavním rozhodčím je Ital Luca Banti.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články