Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Obránce Gabriel a mladík Čermák posílili Viktorii Žižkov

Praha - Fotbalová Viktoria Žižkov získala nové posily. Jednou z nich se se stal pětatřicetiletý obránce Petr Gabriel. Bývalý reprezentant, který v letech 1995 až 2000 odehrál za národní tým deset utkání, se vrací do ligy z německého Bielefeldu a s pražským klubem podepsal smlouvu na jeden rok s opcí.

Zkušeného beka doplní také člen reprezentační devatenáctky Pavel Čermák, který přestoupil z Mostu. V novém působišti podepsal mladý obránce, který dosud odehrál jen sedm prvoligových utkání, tříletý kontrakt.

Nová jména na soupisce jsou prvním krokem vedení k obměně kádru. Desátý celek minulého ročníku letos splnil cíl zachránit se v soutěži a v příští sezoně bude pomýšlet na vyšší patra v tabulce. "Chceme při tom stavět na kvalitě a zkušenosti, ale myslet i na budoucnost," uvedl prezident klubu Luděk Vinš.

Gabriel, který v roce 2000 odehrál dva zápasy na mistrovství Evropy, dosud nastoupil v nejvyšší domácí soutěži k 193 utkáním a vstřelil v nich devět branek. Na Žižkově již působil tři sezony, než v roce 1996 přestoupil do pražské Sparty. Z ní v roce 2000 zamířil do Kaiserslauternu a do Bielefeldu odešel v roce 2003 po krátkém intermezzu v Teplicích.

"Skončil jsem zahraniční angažmá a Žižkov mě oslovil, jestli bych nechtěl pokračovat zde. Tady jsem ligovou kariéru začínal a asi ji tu i skončím," řekl Gabriel. "Oslovily mě i jiné kluby, ale Žižkov jednal přímočaře a jasně. Věřím, že mužstvu pomohu splnit cíle, které si dává," dodal.

Hráč s pověstí řízného beka umí rány rozdat, ale i přijmout. Jeho kariéru provázel značný počet zranění - v roce 2001 si utrhl achilovku, o rok později měl zlomený prst na noze, za další dva si zlomil lícní kost. Podstoupil také operaci kolena a v loňském roce měl zlomený nadočnicový oblouk. Na sklonku svého angažmá ve Spartě se na podzim 1999 "proslavil" v derby se Slavií zákrokem, na který při vzájemné srážce doplatil dvojitou zlomeninou bérce jeho tehdejší spoluhráč Vladimír Labant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články