Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svazoví funkcionáři požadují pro Conteho vyšší trest

Řím - Italský fotbalový svaz (FIGC) požaduje, aby byl kouč Juventusu Turín Antonio Conte za svou účast v rozsáhlém korupčním a sázkařském skandálu potrestán distancem na 15 měsíců. Dvaačtyřicetiletý trenér se přitom původně se svazovými právníky domluvil na tříměsíčním trestu a pokutě 200 tisíc eur.

Antonio Conte
zdroj: isifa/EPA autor: DI MARCO

Disciplinární komise dohodu zamítla. Mírnější sankce podle jejích funkcionářů provinění Antonia Conteho neodpovídaly. S dohodou neuspěla ani Siena, které svaz místo pěti odečetl šest bodů a udělil jí pokutu 100 tisíc eur.

Vedle Conteho se před soudem musí ze zapletení do skandálu zpovídat celkem 44 osob a 13 klubů. Jsou mezi nimi například bývalí hráči italské reprezentace Guiseppe Signori a Stefano Mauri s Cristianem Donim.

Trenér Juventusu čelí obvinění, že během působení v tehdy druholigové Sieně v sezoně 2010/11 věděl o ovlivnění výsledků dvou zápasů a záležitost nenahlásil. Podle původního obvinění se měl Conte na zmanipulování zápasů podílet, toho však byl zproštěn.

Vedení Juventusu s vysokým trestem nesouhlasí. "Vidím, že svaz a jeho spravedlnost se pohybuje zcela mimo jakoukoliv logiku práva," prohlásil ředitel klubu Andrea Agnelli. "Chtěli jsme se domluvit, abychom minimalizovali škody, ale svaz kompromis odmítá. Narazili jsme na diktaturu, která klubům odpírá možnost bránit jejich čest," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články