Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chovanec by zvážil nabídku trénovat českou reprezentaci

Praha - Generální manažer pražské Sparty Jozef Chovanec by prý zvážil nabídku trénovat českou fotbalovou reprezentaci. Bývalý kouč národního týmu to dnes řekl v rozhlasovém pořadu Pressklub na Frekvenci 1.

Jozef Chovanec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Chovanec vedl českou reprezentaci v letech 1998 až 2001. Po neúspěšné baráži o účast na světovém šampionátu v Asii ho ale nahradil aktuálně odcházející kouč Karel Brückner. Nynější sparťanský manažer dnes připustil, že by o možnosti znovu převzít reprezentační výběr uvažoval. "Zatím mi to nikdo nenabídnul, ale asi jako každý trenér, který by dostal tak zajímavou nabídku, jako je trénování reprezentace, bych o tom určitě minimálně přemýšlel," uvedl Chovanec. Zároveň nevyloučil, že by se v případě nabídky k národnímu týmu vrátil.

Chovance však mrzí způsob výběru Brücknerova nástupce. Košťál prý neměl zveřejňovat jména kandidátů, neboť to mohlo některé adepty odradit. "Myslím si, že to nebylo šťastné řešení. Situace je teď daleko složitější, než se zdála. Ale do toho se fotbal dostal sám. Výběr by měl být daleko průhlednější a jasnější. Nejenom pro samotný fotbal, ale i pro veřejnost, protože pak se začne spekulovat," mínil Chovanec.

Ze čtveřice kandidátů na trenérský post zbylo nakonec jen jedno jméno. Ivan Hašek prodloužil smlouvu ve Spojených arabských emirátech, Karel Jarolím je vázaný ve Slavii a Vítězslav Lavička byl nedávno jmenován koučem Sparty. Hlavním adeptem na reprezentačního kouče tak zůstal momentálně teplický trenér Petr Rada.

"Slyšel jsem ve fotbalovém zákulisí, že to má údajně slíbené, ale jen jsem to slyšel, není to ničím podloženo," řekl Chovanec. "Kdo by měl být trenérem, to nedokážu v tento moment posoudit. Chtělo by to kouče, který má za sebou nějaké úspěchy," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články