Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Matějovského se pokusí v Rakousku zastoupit Hušbauer

Mödling - Fotbalisté Sparty před prvním zápasem 3. kola Evropské ligy proti rakouské Admiře Mödling řeší podobný problém jako tuzemská reprezentace v červnu během Eura. Stejně jako nároďáku chyběl kapitán Tomáš Rosický, Pražané se zítra musí obejít bez klíčového záložníka a kapitána Marka Matějovského. "Mrzí nás, že nám v tak důležitých zápasech na začátku sezony chybí, ale naše filozofie je taková, že nechceme stavět na jediném hráči. Je na ostatních, aby Marka zastoupili," tvrdí sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

Sparťané vědí, že absencí Matějovského přichází o nadstandardního hráče. "Umí dát přihrávku, kterou nikdo nečeká. Právě to nám chybělo v sobotním zápase s Duklou, kde těch průnikových nahrávek za obranu bylo málo. Přitom v přípravě se nám dařily," poznamenal sparťanský záložník Josef Hušbauer na dnešní tiskové konferenci v Mödlingu, kde se jeho tým zítra představí.

Josef Hušbauer, Sparta Praha:

"Mára (Matějovský) je výjimečný hráč a hodně nám chybí. Teď je i trochu na mně, abych se ho pokusil nahradit. A doufám, že nám to půjde i bez něj."

Sparta v úvodním zápase ligové sezony remizovala s Duklou 1:1, nerozhodný výsledek přitom zachránila až v nastaveném čase. Pražané navíc dobře věděli, že hlavně v útočné fázi měli rezervy. "Musíme hrát víc přímočaře a do kolma, bude to i jeden z mých hlavních úkolů, abych se o takové přihrávky pokoušel," slibuje si Hušbauer.

Matějovský v zápase loňského předkola LM proti FC Vaslui
zdroj: Isifa/Sport Image autor: Jan Sušánka

Kouč Vítězslav Lavička i v Hušbauerovi vidí velký potenciál. Středopolař, který se v minulé ligové sezoně blýskl sedmi góly, by nyní měl při kapitánově výpadku ze středu zálohy pomáhat vést sparťanské útoky. Když je dvaadvacetiletý Hušbauer s Matějovským na hřišti, má více defenzivních úkolů, teď má naopak dopředu víc volnosti.

Sparta nechce zopakovat loňské fiasko z Rumunska

"Pepova role z pohledu vůdčích schopností je při Matějovského absenci větší. Má předpoklady, aby to zvládal. A věřím, že to potvrdí i proti Admiře," uvedl Lavička. "Snad si budeme při dobývání obrany soupeře počínat lépe než na Dukle. Uzpůsobili jsme tomu i tréninky a různá cvičení," podotkl trenér, který sám neví, kdy se Matějovský vrátí do hry.

Vítězslav Lavička
zdroj: GettyImages autor: Ryan Pierse

Spartu na vídeňském předměstí čeká druhý ostrý zápas sezony. K utkání s Admirou celý letenský klub vzhlíží s velkým očekáváním, Pražané by neradi zažili fiasko jako loni, kdy ve 4. předkole soutěže vypadli s rumunskou Vasluií a s poháry se loučili už v srpnu. "Teď chceme jít za každou cenu dál. Neřešíme to, jestli jsme mírným favoritem, nebo ne," uzavřel Hušbauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články