Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trenér Juventusu komisi nepřesvědčil, tříměsíční trest trvá

Řím - Italský fotbalový svaz (FIGC) nepřistoupil na dohodu s trenérem Juventusu Antoniem Contem o nižším trestu za účast v sázkařském a korupčním skandálu. Dvaačtyřicetiletý kouč se chtěl vyhnout vyššímu trestu od soudu výměnou za tříměsíční distanc a pokutu 200 tisíc eur (asi pět milionů korun).

Antonio Conte
zdroj: EPA autor: Alessandro Di Marco

Conte sice uzavřel dohodu s žalobci FIGC, disciplinární komise ji však zamítla, protože výše sníženého trestu podle ní neodpovídala provinění. Trenér Juventusu čelil obvinění, že se během působení v Sieně v sezoně 2010/11 podílel na ovlivnění dvou výsledků. Posléze byl sice přímé viny zproštěn, stále mu však hrozí trest kvůli tomu, že záležitost nenahlásil.

Svaz podle agentury ANSA také odmítl dohodu se Sienou, která chtěla případ uzavřít pokutou 40 tisíc eur a odpočtem pěti bodů. FIGC dnes odečetl Sieně ještě o bod více a stanovil finanční postih na 100 tisíc eur.

Vedle Conteho, který v minulé sezoně dovedl Juventus k titulu, se bude ze zapletení do skandálu zpovídat od čtvrtka před soudem 44 osob a 13 klubů. Jsou mezi nimi například bývalí hráči italské reprezentace Guiseppe Signori a Stefano Mauri s Cristianem Donim.

Je nám líto, video expirovalo.
Stanislav Hrabě k italskému korupčnímu skandálu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články