Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Boleslav s Plzní vstoupí do 3. předkola Evropské ligy

Mladá Boleslav/Plzeň – Dva zástupci české ligy chtějí vstoupit vítězně do další fáze předkol Evropské ligy. Zatímco výrazně oslabená Boleslav cestuje do Nizozemska k těžkému utkání s Twente Enschede, Plzeň čeká polský vicemistr Ruch Chorzów. Boleslavským budou v úvodním zápase chybět klíčoví hráči – kapitán Jan Chramosta a oba stopeři Adrian Rolko s Michalem Smejkalem. Ani Západočeši nenastoupí v nejsilnější sestavě. Komplikace musí řešit na levé straně zálohy, kde se po Martinu Zemanovi zranil i Edgar Malakjan. Plzeň nebude mít k dispozici ani Mariána Čišovského a potrestaného Marka Bakoše.

Boleslavi, která loni vypadla ve stejné fázi Evropské ligy s kyperským AEK Larnaka, nevyšel vstup do první ligy a v neděli prohrála 0:1 v Teplicích. Trenéra Miroslava Koubka více než porážka mrzela ztráta defenzivní opory Rolka, který přibyl na již tak rozsáhlou marodku. Vedle Chramosty a Smejkala jsou na ní i další obránci Tomáš Janíček s Tomášem Fabiánem, záložníci Ondřej Zahustel a Jan Štohanzl nebo útočník Marek Kulič. Jistý není ani start brankáře Jana Šedy a krajního beka Radka Šírla.

"My to neřešíme ve smyslu, abychom panikařili a vytvořili jakousi psychózu, že jsme nějak výrazně oslabení, že nás to sráží a deprimuje. Mužstvo má svou sílu, do Boleslavi se nedostane hráč, který nemá výkonnost a požadující parametry," řekl po příletu trenér Koubek.

Twente před dvěma lety poprvé v historii vyhrálo nizozemskou ligu a v minulém roce získalo domácí pohár. Uplynulá sezona však už tak úspěšná nebyla a celek z Enschede skončil na šestém místě. Po prohraném evropském play-off se dostal do EL až díky umístění ve fair play žebříčku UEFA. Svěřenci kouče Steva McClarena procházejí soutěží, v níž loni postoupili do osmifinále, už od prvního předkola. Až na domácí remízu 1:1 s finským Interem Turku vždy vyhráli minimálně o tři branky a udrželi čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslavský kouč řeší kalamitu v obraně

Z Plzně zaznívá respekt před polským vicemistrem

Soupeř Plzně Ruch Chorzów postoupil do 3. předkola po výhrách 3:1 a 3:0 nad Metalurgem Skopje, ovšem zástupce Plzně straší především jejich druhé místo v polské lize. "Skopje bylo na úrovni naší druhé ligy, takže se těžko hodnotí výkon Ruchu. Já se na to dívám spíše z pohledu toho, že je Ruch polský vicemistr, což je určitě úspěch," řekl trenér Pavel Vrba, jehož svěřenci v české lize už 726 minut neinkasovali.

Podle něj má Ruch lepší útočnou fázi než defenzivu, čehož by kouč rád využil. "Mají hráče, kteří jsou v ofenzivě velice silní a Skopje jednoznačně převyšovali. Z toho budeme vycházet," hodnotil Vrba. "Poláci jsou hodně důrazní hráči a týmy z popředí mají ty nejlepší hráče, kteří jsou navíc rychlí a technicky vyspělí. Určitě to bude nejsilnější soupeř, na jakého jsme v této sezoně narazili," doplnil stoper Václav Procházka.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzni bude v Polsku chybět opora Bakoš

Hlavním cílem Plzně je přivézt z Polska nadějný výsledek pro odvetu. "Samozřejmě chceme dát gól a pokud možno neinkasovat. Hlavně ale chceme výsledek, který nám umožní doma vybojovat postup," řekl Vrba. Ruch se opírá zejména o zkušeného již šestatřicetiletého kapitána Marcina Malinowského, stopera Macieje Sadloka a mladé útočníky Macieje Jankowského a Arkadiusze Piecha, který se třemi góly podílel na postupu přes Skopje.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články