Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gedeon by proti Spartě rád zopakoval remízy z minulé sezony

Praha - Kapitán Dukly Patrik Gedeon před úvodním zápasem proti Spartě věří, že jeho tým by mohl favorita obrat o body. Zároveň si však uvědomuje, že ambiciózní soupeř může malé pražské derby pojmout jako odvetu za poslední zápas. V něm totiž Letenští definitivně přišli o naděje na titul.

Kapitán Dukly Patrik Gedeon
zdroj: Sport Image

Dobrou bilanci se slavným rivalem však Gedeon nepřeceňuje. "Přežili jsme nějaké šance, Sparta na tom tehdy nebyla dobře. Dali gól a pak zalezli a my brzy vyrovnali. Navíc jsme měli štěstí, že v obou zápasech nehrál Kweuke, na naši ligu nadstandardní hráč," tvrdí.

Sedmatřicetiletý středopolař načíná v pražském celku pátý rok a na konec kariéry prý i pod vlivem vydařených výsledků týmu nepomýšlí. "Příprava byla dobrá, neměl jsem žádné zdravotní potíže. Samozřejmě věk se zastavit nedá, ale beru si příklad z libereckého obránce (Tomáše) Janů, tomu bude teď devětatřicet. Kdybych do té doby hrál takhle, to by byla pecka," plánuje.

V Dukle smlouvu do konce této sezony, a i kdyby nakonec na hřišti skončil dřív než za dva roky, u fotbalu by chtěl zůstat. V plánu má studium nejvyšší trenérské licence, které však po své fotbalové "renesanci" v Dukle odložil, aby se mohl soustředit jen na trénink.

"Já jsem byl trochu v zapomnění a Dukla mě vrátila do povědomí. Před pár lety jsem chtěl skončit, měl jsem natřikrát zlomené zánártní kůstky, přetrhané vazy v kotníku. Dukla mi vyšla vstříc a musím říct, že rozhodnutí pro Duklu mi prodloužilo kariéru," přiznal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články