Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liberec si chce z Kazachstánu přivézt postup

Karaganda - Fotbalisté Liberce už v pondělí ráno odletěli do více než čtyři tisíce kilometrů vzdálené kazašské Karagandy, kde je dnes čeká odveta druhého předkola Ligy mistrů. Slovan doma před týdnem uhrál nejtěsnější výhru 1:0 a v odvetě si dává za cíl hlavně skórovat, čímž by se výrazně přiblížil postupu. Pokud přes Šachťor přejde, narazí ve třetím předkole na rumunského šampiona CFR Kluž. Utkání vysílá přímým přenosem od 14:55 ČT4 a náš web.

Český mistr v prvním zápase neoslnil, trenér Jaroslav Šilhavý ale věří, že odvetu zvládne. "Výsledek 1:0 doma je v pohárové matematice dobrý. Věřím, že jsme schopni vstřelit na půdě soupeře gól, a tím pádem se rázem dostaneme do výhody. Ale čeká nás ještě hodně práce," uvedl Šilhavý.

Liberec se chce znovu připravit především na centrované míče, od vysokých hráčů Karagandy hrozí nebezpečí hlavně ze vzduchu. "Musíme se zase připravit na jejich standardní situace, kterými nás zlobili u nás doma. Ale určitě se nebudeme uchylovat k přílišné defenzivě. Chceme být naopak aktivní a z brejků se pokusit jim vstřelit gól," plánoval Šilhavý.

Liberec zatím na začátku nové sezony hledá formu. Nepřesvědčivý výkon z úvodního duelu zopakoval také v pátečním Superpoháru, ve kterém doma podlehl 0:2 Olomouci. Šilhavý ale nepanikaří. "Nemůžu si to připouštět, strach je špatný rádce. Jsem přesvědčený, že v Karagandě to bude úplně jiný zápas," dodal liberecký trenér.

Šachťor ještě v evropských pohárech doma nikdy neuhrál takový výsledek, který by mu nyní při prohře 0:1 v Liberci stačil k postupu. Trenér Viktor Kumykov ale svému celku věří. "V Liberci jsme odehráli vyrovnaný zápas, v odvetě od nás čekám ještě větší ofenzivu," uvedl Kumykov. Liberec se snaží premiérově proniknout do základní skupiny milionářské soutěže už potřetí v historii, v letech 2002 a 2006 se mu to nepovedlo.

Sestava Liberce: Bičík - Kušnír, Nezmar, Kelič, Fleišman - Šural, Vácha, Janů, Breznaník - Štajner, Hadaščok. 

Když Karagandu vyřadí, už za týden se představí ve třetím předkole v Kluži. Na cestě do hlavní fáze by pak musel překonat ještě čtvrté předkolo. "Nad Kluží momentálně nepřemýšlíme, soustředíme se jen na zápas v Karagandě," prohlásil Šilhavý. Liberecký kouč nebude mít k dispozici zraněného Rabušice, otazník visí nad startem Breznaníka, který si v prvním zápase odpykal disciplinární trest, ale proti Olomouci si poranil ruku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články