Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Ambiciózní Boleslav čeká nejistá sezona

Tradičně ambiciózní Mladá Boleslav sezonu od sezony pomýšlí na pohárové příčky a nejinak je tomu i letos. A to i přes snížený rozpočet a nejspíš dlouhodobou ztrátu kapitána Chramosty. Kádr pak Mladoboleslavští obměnili nejvíce ze všech ligových týmů.

Středočeši v loňském ročníku Gambrinus ligy dosáhli na čtvrté místo v tabulce. To sice nakonec nebylo pohárovou příčkou, do Evropy se však "Bolka" dostala před Pohár České pošty. Ten sice vyhrála Uličného Olomouc, jenže Hanáky z Evropské ligy kvůli přetrvávajícímu trestu za korupci vyloučila UEFA a uvolněné místo zabral tým z města automobilů.

Boleslav se po loňských neuspokojivých výsledcích v Evropě - vypadla hned na začátku s kyperskou Larnakou - bude chtít předvést v jiném světle. "Historie je pokaždé poučením, ale není to strašák. Věříme ve vlastní síly," prohlásil trenér Mladoboleslavských Koubek. 

Jeho svěřenci již vykročili do dalšího předkola Evropské ligy, kde minimálně v prvním předkole předvedli, že by jejich kádr mohl být ještě silnější než loni. V nejlepším světle se ukázala hlavně posila z Ostravy Lukáš Magera.

Názor experta

Mark Smith: "Mladou Boleslav stihl krutý trest, když se jí zranil nový kapitán Chramosta. Ten tak bude muset start do sezony sledovat pouze z tribun, přesto se Boleslavští budou moci spolehnout na novou posilu Lukáše Mageru, který zaujal v kvalifikačních zápasech Evropské ligy."
Tip na umístění: 5.

"Kádr bylo potřeba obměnit a provzdušnit, což se nám povedlo. Získali jsme všechny hráče, které jsme si přáli přivést. A všechny navíc za velmi výhodných podmínek, což je v současné ekonomické situaci velké plus," uvedl sportovní ředitel Ladislav Minář.

Vedení posílilo hlavně útočné řady - kromě Magery přišel ještě Ondřejka ze Slovácka, chorvatský ofenzivní univerzál Sivrič a z Bohemians posílil útok ještě člen reprezentační jedenadvacítky Nešpor. Všichni jmenovaní byli v ročníku 2011/12 pro své týmy oporami, a tak bude zajímavé sledovat, jak nahradí kapitána Jana Chramostu, který si před odvetou 2. předkola poranil koleno a čeká ho tak nejspíš dlouhodobá rekonvalescence.

"Zranění Honzy (Chramosty) je šok a obrovská ztráta, takový hráč na českých trávnících neběhá. Ale musíme se s tím vyrovnat," řekl Koubek. Dopředu oznámil, že Chramostovo místo na hrotu zaujme Martin Nešpor. "Musíme naši hru trochu změnit, Chramosta a Nešpor jsou typologicky odlišní hráči," poznamenal Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Před ligou - Ml. Boleslav

Kalamita zraněných by mohla zabrzdit možnost dobrého startu Boleslavi, nicméně z týmu odešli jen hráči, kteří se v týmu neprosadili. Obrannou oporu Šírla, který přestoupil do Plzně, Viktoriáni pouhý měsíc po přestupu poněkud bizarně pustili zpět na hostování do Boleslavi.

Středočeši tak znovu mají nakročeno k nevyzpytatelné sezoně. Na papíře disponují velmi kvalitním kádrem, který by při správné konstelaci měl skončit do třetího místa, ale vše bude záležet na dobrém startu a zapracování nových jmen do sestavy. To bude při množství zraněných těžké.

A i když Mladá Boleslav netají vysoké ambice, do sezony jde oproti minulým rokům s výrazně sníženým rozpočtem. Ten se podle Mináře vejde pod hranici sta milionů korun, dřív Středočeši hospodařili s asi o čtvrtinu vyšší sumou. "Máme nově nastavené mantinely a v nich se snažíme držet při přestupech hráčů nebo při prodlužování smluv. Nic se ale nemění na tom, že chceme ve všech třech soutěžích uhrát co nejlepší výsledky," prohlásil Minář.

Přestupy

Příchody:
Lukáš Magera (Swindon), Michal Smejkal (Teplice), Václav Ondřejka (Slovácko, na hostování), Martin Nešpor (Bohemians 1905 NH), Matej Sivrič (Liberec), Kristián Zbrožek (Táborsko, z hostování).

Odchody:
Martin Fillo (Plzeň ZH), Václav Kalina (Bohemians 1905 NH), Petr Wojnar (Karviná NH), Vladimir Dimitrovski, Kerem Bulut (hledají si angažmá), Daniel Dudka, Jakub Synek (oba Čáslav NH).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články