Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mistr z Liberce hostí v Superpoháru Sigmu Olomouc

Liberec - Potřetí v historii otevře novou fotbalovou sezonu Synot Tip Superpohár mezi českým mistrem a vítězem Poháru České pošty. Ligový šampion z Liberce přivítá Olomouc a Hanáci se pokusí stát prvním držitelem domácího poháru, který vyhraje superpohárovou trofej. V předchozích dvou letech vždy ovládl tuto soutěž mistr. Zápas začne U Nisy v přímém přenosu ČT4 v 17:30, studio potom v 17:15. Vítěz Superpoháru získá prémii milion korun, poražený tým 500 tisíc.

Zdeněk Klesnil
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Zatímco Hanáky čeká v pátek premiérový soutěžní zápas sezony, Liberec už má za sebou úterní úvodní duel druhého předkola Ligy mistrů s kazašským Šachťorem Karaganda (1:0). Příští úterý odehrají Severočeši ve střední Asii odvetu a je otázkou, zda bude trenér Jaroslav Šilhavý šetřit některé opory, nebo postaví nejsilnější sestavu, aby se mužstvo mohlo lépe sehrát.

"Je to trochu náročnější program na úvod sezony, ale nemyslím si, že by to měl být nějaký zásadnější problém. Hráči by měli mít dostatečně natrénováno, takže z hlediska fyzických sil jedno utkání navíc nehraje roli. Možná bude trochu problémem koncentrace na samotný zápas, protože až do úterka jsme žili Ligou mistrů a na Superpohár jsme začali myslet až ve středu ráno," řekl kouč úřadujících mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Před fotbalovým Superpohárem

Rozhodně odmítá, že by Superpohár postavil na vedlejší kolej. "Tím, že budeme hrát doma před vlastními fanoušky, získává pro nás Superpohár ještě větší hodnotu. Určitě opět budeme chtít s našimi fanoušky slavit," dodal Šilhavý.

Hanáci věří, že na nich nebude menší rozehranost nijak patrná. "Přípravu jsme museli lehce pozměnit, protože jsme původně ladili formu až na začátek ligy, nicméně troufám si tvrdit, že budeme dobře připraveni," řekl kouč Roman Pivarník, jehož čeká soutěžní premiéra na olomoucké lavičce.

Mrzí ho pouze to, že se Superpohár nehraje na neutrální půdě blíže k Olomouci. "Když jsem ještě jako hráč působil v Rakousku, tak jsem tamní Superpohár hrál hned dvakrát a nikdy se nehrálo na hřišti jednoho z finalistů. Je mi to líto především s ohledem na naše fanoušky. Ti aby si vzali dovolenou, když by chtěli být v pátek v půl šesté v Liberci. Ale to mně asi nepřísluší hodnotit...," podotkl Pivarník.

Olomouckým UEFA zakázala kvůli jejich zapojení do údajné korupční aféry start v evropských pohárech, a proto mají Hanáci před pátečním duelem velkou motivaci dokázat, že se mohou měřit s mistrem. "V klubu z toho byli všichni hodně zklamaní, ale už se k tomu nechceme vracet. Naopak chceme dokázat všem našimi výkony na hřišti, že po sportovní stránce bychom na to měli. A proč by prvním krokem v tomto směru nemohl být zrovna zisk superpoháru?" dodal nástupce Petra Uličného.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články