Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sivok: Pokračování v Besiktasi je nejlepší varianta

Praha/Seefeld - Zvažoval se jeho návrat do Gambrinus ligy, o reprezentačního stopera projevily zájem i anglické kluby. V Istanbulu si Tomáš Sivok v květnu sbalil všechny věci a s celou rodinou se odstěhoval, protože nepočítal s tím, že by v tamním Besiktasi po skončení smlouvy mohl pokračovat. Vyjednávání po mistrovství Evropy však rozhodla. Sivok zůstane v Besiktasi a kvituje to jako nejlepší řešení. "Dopadlo to asi nejlépe, jak mohlo. Pokračování v Besiktasi pro mě je nejlepší variantou," raduje se.

Osmadvacetiletý obránce s vedením Besiktase našel společnou řeč, podepsal nový lukrativní kontrakt a v klubu jej čeká už pátá sezona. Dnes se Sivok po skončení dovolené také znovu hlásil na soustředění svého staronového zaměstnavatele v rakouském Seefeldu.

"To čekání nebylo úplně nejpříjemnější. Bylo dobře, že mě manažer těmi jednáními ani moc nezatěžoval. Sám jsem se do toho aktivně vložil až v posledních dnech, kdy se vrátil do hry i Besiktas," uvedl Sivok. Ten se dohodl na nové tříleté smlouvě s jednoletou opcí, vydělat si má téměř čtyři miliony eur (asi 100 milionů korun) a na další peníze si může přijít i na prémiích. To ze Sivoka udělá jednoho z nejlépe placených hráčů v týmu.

Tomáš Sivok: Dostal jsem to, co jsem si představoval. Navíc zůstanu v klubu, kde už mám nějakou pozici a dobré jméno. A v neposlední řadě to je ideální řešení i pro rodinu. Dál budeme tam, kde to dobře známe. Nemusíme si zvykat na nové prostředí.

Přitom když skončila poslední sezona, rozchod Sivoka s Besiktasem vypadal skoro jako hotová věc. "Nemohli jsme se shodnout na podmínkách. Nové vedení Beskitase mi nejprve nabídlo smlouvu, která byla asi o 80 procent horší než ta současná. Byl jsem z toho zklamaný, nepočítal jsem, že se ještě vrátíme, a také jsme si odstěhovali věci z Istanbulu do Prahy. Ale nakonec jsme našli řešení. Jsem za to moc rád. I když se zase musíme stěhovat zpátky," prohlásil s úsměvem Sivok, o jehož služby se po Euru ucházely Sevilla, Fulham, Juventus Turín a Spartak Moskva.

"Ve finále jsem se rozhodoval už jen mezi Spartakem a Besiktasem. Ale převážilo to, že Besiktas už opravdu dokonale znám. Chtěl mě udržet trenér i prezident klubu, což hrálo velkou roli," řekl Sivok, kterého do svých řad lákal i saúdskoarabský Al Hilál. "Jejich nabídka byla ohromující, ale po sportovní stránce by takové angažmá v současné chvíli asi nebylo to pravé. Mám na to čas. Teď chci ještě hrát na top úrovni a udržet se v reprezentaci," řekl Sivok.

Dnes se po dvou měsících zase potkal s parťáky z Besiktase, za nimiž dorazil na soustředění do Seefeldu. "Možná tam budou nějaké srandičky. Všechno nasvědčovalo tomu, že končím, a zase se se všemi uvidím. Ale kluci z mančaftu mně už psali, že se na mě těší," líčil Sivok.

Sivok bude jedním z lídrů klubu

Novou smlouvu by měl s vedením Besiktase podepsat do konce týdne. "Do té doby budu trénovat spíš individuálně. Měsíc jsem nehrál, musím se do toho postupně dostat zpátky. A nemůžu riskovat, že si v nějakém přáteláku zlomím nohu, když ještě nemám podepsaný nový kontrakt," řekl Sivok, který se prý individuálně připravoval i během dovolené. Při ní stačil navštívit i tenisový Wimbledon. "Parádní zážitek. Mám sen, že jednou objedu všechny čtyři grandslamy," řekl nadšený sportovní fanoušek.

Sivok by měl být jedním z lídrů istanbulského klubu. "Besiktas vyhlásil úsporná opatření, odejít prý mají některé hvězdy v čele s Portugalcem Quaresmou. Asi budeme sázet hlavně na týmové pojetí a mladší kluky," odhadl Sivok.

Za nepravděpodobnou považuje spekulaci, že by tým mohl posílit útočník Milan Baroš z konkurenčního Galatasaraye, o čemž spekulují turecká média. "Bylo by super takového hráče získat, ale nevidím to reálně. Už jen proto, že Besiktas teď hodně šetří a těžko by sháněl peníze na hráče takového kalibru," řekl Sivok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články