Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Mladá Boleslav s přebudovaným kádrem pomýšlí vysoko

Mladá Boleslav - Výrazně přebudovaný a posílený kádr má pomoci mladoboleslavským fotbalistům v nové sezoně atakovat nejvyšší mety v domácí soutěži i tuzemském poháru. Středočeši už také netrpělivě vyhlížejí ostrý start do sezony v Evropské lize, v níž rovněž nechtějí být za otloukánky. Ve čtvrtek se v domácím duelu 2. předkola EL utkají s islandským celkem Thór Akureyri.

Miroslav Koubek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Boleslavští touží po dobrém výsledku, který by měl čtvrtému týmu posledního ligového ročníku předznamenat i úspěšnou sezonu, v níž bude ale také pracovat s nižším rozpočtem než v minulosti. "Snad se nám už všechny nové hráče patřičně povedlo zabudovat, i když některé příchody spadají do kategorie 'last minute'. Každopádně s tím, jak jsme posílili, jsem velmi spokojený. Nemám žádný kádrový problém," pochvaloval si trenér Miroslav Koubek.

Nebojí se prý toho, že by přestavěný tým ještě mohl ve čtvrtek proti Islanďanům tápat. "V posledních přípravných zápasech v Rakousku jsem hráče nabádal, ať do nich jdou s plným nasazením jako v ostrém zápase. Oni to pochopili, i když ty zápasy neměly takové napětí. Ale musí nám to tak stačit," řekl Koubek. Nerad by, aby tým při pohárové cestě skončil hned na prvním soupeři jako loni, kdy ve 3. předkole coby vítěz poháru vypadl s AEK Larnaka. "Historie je pokaždé poučením, ale není to strašák. Věříme ve vlastní síly," prohlásil Koubek.

Mladou Boleslav povede mladý kapitán

Boleslav bude spoléhat hlavně na přebudovanou ofenzivní formaci, kterou povede jako nový kapitán jednadvacetiletý forvard Jan Chramosta. "Zvolila si ho kabina a myslím, že to je dobrý nápad," reagoval Koubek. K Chramostovi nově přibyli útočník s reprezentačními zkušenostmi Lukáš Magera, který po posledním hostování v Ostravě přišel z anglického Swindonu. Ze Slovácka dorazil další střelec Václav Ondřejka a z Bohemians 1905 člen reprezentační jednadvacítky Martin Nešpor.

Sportovní ředitel klubu Ladislav Minář:

"Kádr bylo potřeba obměnit a provzdušnit, což se nám povedlo. Získali jsme všechny hráče, které jsme si přáli přivést. A všechny navíc za velmi výhodných podmínek, což je v současné ekonomické situaci velké plus."

Do základní sestavy má blízko další nová tvář - chorvatský ofenzivní univerzál Matej Sivrič, obranu má zase vyztužit stoper Michal Smejkal přicházející z Teplic. V týmu nakonec zůstal i univerzál Radek Šírl, který sice po sezoně zamířil do Plzně, ale minulý týden se vrátil hostovat zase do města automobilů. V Boleslavi naopak skončili Martin Fillo, Václav Kalina, Vladimir Dimitrovski a Kerem Bulut.

I když Mladá Boleslav netají vysoké ambice, do sezony jde oproti minulým rokům s výrazně sníženým rozpočtem. Ten se podle Mináře vejde pod hranici sta milionů korun, dřív Středočeši hospodařili s asi o čtvrtinu vyšší sumou. "Máme nově nastavené mantinely a v nich se snažíme držet při přestupech hráčů nebo při prodlužování smluv. Nic se ale nemění na tom, že chceme ve všech třech soutěžích uhrát co nejlepší výsledky," prohlásil Minář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články