Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zdravotní problémy ohrožují kariéru Darrena Fletchera

Manchester – Zdravotní problémy by mohly stát kariéru skotského záložníka Darrena Fletchera z Manchester United. Osmadvacetiletého fotbalistu dlouhodobě trápí potíže s chronickým onemocněním střevní sliznice, naposledy si zahrál v listopadu proti Benfice Lisabon. Od té doby nemůže Fletchera prakticky ani trénovat, zatím je jisté, že Manchesteru bude chybět i v úvodu nadcházející sezony.

Darren Fletcher
zdroj: Getty Images autor: Matthew Peters

Oporu skotské reprezentace dlouho trápil záhadný virus, až v prosinci mu diagnostikovali ulcerózní kolitidu. Nemoc se projevuje bolestmi břicha, křečemi, průjmem, nevolností, horečkami či krvácením z konečníku. Fletcher se prozatím ještě ani nepokoušel vrátit k tréninku. "Očividně má před sebou ještě velké výzvy. Rádi na něj počkáme, ale tento ročník na hřišti nezačne. Je to nešťastné, protože je to pozoruhodný profesionál a příjemný člověk," řekl dlouholetý kouč Manchesteru Ferguson.

United už vyvrátili informace, že se hráč chystá ohlásit konec kariéry, s touto možností ale počítají. "Kdyby mu to nevyšlo, je srozuměn s tím, že bychom mu našli nějakou pozici v klubu," uvedl Ferguson. Fletcher už v druhé části sezony vykonával některé z trenérských povinností, které měl před svým návratem z hráčského důchodu na starosti záložník Paul Scholes. Na hřiště se dostal jen desetkrát, naposledy v listopadu na Old Traffordu v Lize mistrů proti Benfice.

V Manchesteru působí Fletcher od roku 2003 a získal s ním čtyři ligové tituly, triumf v Lize mistrů i Anglickém poháru. Loni na jaře prodloužil smlouvu do roku 2015.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články