Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plzeň v poslední přípravě podlehla Spartaku Moskva 1:2

Salcburk - Fotbalisté Plzně v závěrečném utkání přípravy v Rakousku podlehli 1:2 přednímu ruskému celku Spartaku Moskva, za který nastoupil český reprezentant Marek Suchý. Jediný gól Plzně vstřelil kapitán Pavel Horváth z přímého kopu. Naopak Marek Bakoš neproměnil penaltu. Duel byl pro Viktorii generálkou na utkání 2. předkola Evropské ligy s Rustavi. Do zápasu už naskočily posily Lukáš Hejda a Martin Zeman.

Radost plzeňských fotbalistů
zdroj: ČT4

Plzeň sehrála se Spartakem poměrně vyrovnané utkání, ale doplatila na zahazování šancí. Naopak v dresu ruského týmu řádil nigerijský kanonýr Emenike. Ve 12. minutě ještě ztroskotal na výborném zákroku brankáře Bolka, jenže o pět minut později se už prosadil. Zaváhání v plzeňské rozehrávce využil záložník Jano, jehož střelu sice ještě Bolek vyrazil, ale Emenike se z dorážky už nemýlil.

O vyrovnání se zasloužil Horváth. Postavil se k zahrání standardní situace 35 metrů od branky u autové čáry a k překvapení všech namísto centru zvolil přímé zakončení a míč poslal přesně do branky. Další šance už Plzeň ale nevyužila. Zejména Ďuriš byl hodně blízko, když trefil spojnici tyče a břevna. Ve druhé půli dokonce Bakoš zklamal při pokutovém kopu za faul na Štípka. A tak udeřilo na druhé straně.

Urostlý Emenike se natlačil mezi plzeňské beky a střelou z hranice šestnáctky se trefil přesně k pravé tyči Bolkovy branky. "Samozřejmě mě mrzí ten výsledek, který by především v momentě proměněné penalty vypadal úplně jinak. Nicméně těší mě, že jsme s takto kvalitním soupeřem odehráli velmi dobré utkání. S výjimkou úvodních patnácti minut, kdy jsme dopláceli na nekoncentrovaný vstup do zápasu, jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, v některých momentech jsme dokonce Spartak přehrávali," hodnotil utkání trenér Pavel Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články