ČTsport

ČTsport
pátek 24. listopadu 2017 Emílie

Mourinhovi odpustili trest za píchnutí do oka. Barcelona běsní

Velikost textu:

Madrid - Vedení Barcelony se ostře ohradilo proti zrušení dvouzápasového trestu pro Josého Mourinha. Portugalský trenér Realu Madrid dostal distanc za to, že při utkání španělského Superpoháru píchl do oka tehdejšího asistenta katalánského celku Tita Vilanovu. Španělský fotbalový svaz (RFEF) mu však trest v rámci tradiční amnestie po volbách předsedy odpustil, stejně jako další menší postihy pro kluby, jejich hráče a kouče.

Trenér Realu José Mourinho
Trenér Realu José Mourinho

"Jsme naštvaní, s rozhodnutím svazu nesouhlasíme," citovala agentura Reuters mluvčího Barcelony Toniho Freixu. "Jsme přesvědčeni, že Mourinhova agresivita musí být potrestána," dodal s tím, že "závažný a proradný čin" trenéra Realu viděl celý svět.

Za incident z loňského Superpoháru dostal jednozápasový trest i Villanova, který po sezoně nahradil hlavního kouče Barcelony Pepa Guardiolu. Stejně jako u Mourinha jeho distanc platil jen pro Superpohár a také on byl předsedou RFEF Ángelem Maríou Villarem omilostněn.

Šéf španělského fotbalu odpustil hráčům všechny tresty nižší než pět zápasů, týmům pak zákazy do výše dvou utkání. Amnestii vyhlásil tradičně po znovuzvolení do čela svazu, kam byl v únoru vybrán již na sedmé čtyřleté funkční období. Barceloně se amnestie nelíbí, oficiální odvolání však proti zrušení Mourinhova trestu nepodala.

"Očekáváme, že svaz zaujme správný postoj. Pokud tak neučiní, budeme muset zvážit další kroky. Můžeme se s nimi soudit, ale to není náš hlavní plán," uvedl Freixa. "Pravidla se musí změnit, aby se něco podobného v budoucnu neopakovalo, protože tohle poškozuje pověst španělského fotbalu," dodal.

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.