Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pudil s Vydrou míří do druhé anglické ligy

Praha – Do druhé anglické ligy míří kroky českých fotbalistů Daniela Pudila a Matěje Vydry. Oba se sejdou ve Watfordu, který nově trénuje bývalá hvězda Chelsea Gianfranco Zola. Oba přicházejí do klubu na roční hostování, Pudil z Granady a Vydra z Udine.

Daniel Pudil
zdroj: Getty images

K transferu napomohla skutečnost, že všechny tři celky spojuje italský podnikatel Giampaolo Pozzo, který chce dostat Watford do Premier League, a proto ho výrazně posiluje. "Kluby úzce spolupracují. Pan Pozzo s tímhle nápadem přišel zhruba před dvěma týdny, kdy se finalizoval jeho vstup do Watfordu. Kluky dobře zná, Dana koupil z Genku do Granady. Oba na tuhle nabídku poměrně rychle kývli," řekl Chovanec. Působení v druhé anglické lize je podle něj pro oba fotbalisty dobrou volbou. "Říká se, že je to nejvyrovnanější liga na světě a postoupit z ní je obrovsky těžké. Věřím, že se oba prosadí a pomůže to jejich dalšímu růstu," dodal.

Šestadvacetiletý levý bek či záložník Pudil přestoupil v zimě z Genku do Granady, ale ještě za ni neodehrál jediné utkání, když hned zamířil na hostování do Ceseny. Kvůli zdravotním problémům pak na poslední chvíli vypadl z nominace reprezentace pro mistrovství Evropy. Nyní zkusí angažmá v Anglii, o kterém vždy snil.

"Anglie je můj sen, proto jsem se moc dlouho nerozmýšlel. Ve Watfordu už jsem byl někdy před pěti lety na takové pětidenní stáži a moc se mi tu líbilo. Vím, že má Watford skvělé fanoušky. Navíc to bylo přání pana Pozza, který mi hodně pomohl. Vykoupil mě z Genku, jinak bych tam půl roku seděl na zadku a nekopl si do balónu," prohlásil Pudil.

Matěj Vydra
zdroj: calciomercato.it

Ač jde o druhou ligu, jako krok zpět to nebere. "To rozhodně ne. Koukal jsem se na tabulku a ze 24 týmů je jich snad osmnáct, které v poslední době hrály Premier League. Ty mančafty jsou skvělé, soutěž je vyrovnaná, hraje se na krásných stadionech s parádními návštěvami. I tahle soutěž má nasazení, řadu skvělých fotbalistů. Navíc je tady šance postoupit do Premier League, což musí být sen snad každého fotbalisty. Hrozně moc se těším i na trenéra Zolu. Věřím, že se nám s ním povede postoupit a my s Matějem k tomu pomůžeme," dodal bývalý hráč Blšan, Liberce a Slavie.

Dvacetiletý útočník Vydra odešel do Udine už v osmnácti letech, ovšem do prvního týmu se dosud neprosadil. V minulé sezoně hostoval v Bruggách, brzdilo ho však zranění kolene. Nyní věří, že mu angažmá ve Watfordu pomůže kariéru znovu nastartovat.

"Doufám, že si vybojuju místo v sestavě. Mám zase velký hlad po fotbale, minulý rok se mi kvůli zranění moc nepovedl. Ale kondičně se teď cítím skvěle, koleno drží a doufám, že s Danem budeme pro nový tým přínosem," řekl odchovanec Jihlavy. "Nevím, jestli bych v Udine hrál, protože reprezentant Di Natale zůstává jasnou jedničkou mezi útočníky a je nás tam moc. Navíc se ještě vrátili hráči z hostování. Watford je nová výzva a doufám, že to pro mě bude hodně úspěšná mise," dodal 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články