Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Lafata asi do Sparty nepřestoupí, Krejčí na Letné prodloužil smlouvu

Praha – Spojení střeleckého rekordmana s dlouhodobě nejúspěšnějším českým klubem se zřejmě s definitivní platností neuskuteční. David Lafata odcestoval s Jabloncem na soustředění a jeho námluvy se Spartou jsou tak s největší pravděpodobností u konce. Sparta se však nadějí na angažování jabloneckého střelce nevzdává. Na Letné naopak i v další sezoně uvidíme záložníka Ladislava Krejčího. Talentovaný hráč se Spartou podepsal vylepšenou smlouvu, přestože je o něj velký zájem mezi zahraničními kluby.

"Už je to tak, zatím zůstávám v Jablonci, kde mám smlouvu. Trochu mě to mrzí, do Sparty bych šel, ale kluby se prý nedohodly," uvedl David Lafata pro iDNES.cz. Nejlepší střelec loňského ročníku Gambrinus ligy se netajil tím, že by rád přestoupil do pražského klubu, jenže kluby se prý nedohodly a král prvoligových střelců z posledních dvou sezon tak dnes ráno odcestoval s jabloneckou výpravou na soustředění do Rakouska.

Jenže Sparta se nadějí na angažování Lafaty nevzdává. "Nemá cenu zastírat, že zájem máme. Jednání probíhají na nejvyšší úrovni," přiznal člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Na Letné si však pojistili služby Ladislava Krejčího, který navzdory zájmu ze zahraničí zůstane ve Spartě, s kterou dnes podepsal novou, vylepšenou smlouvu do roku 2017. V posledních týdnech přitom o Krejčího projevil velký zájem Mönchengladbach, který za něj údajně nabízel 4,5 milionu eur (114 milionů korun). 

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí ve Spartě

Jakub Otava, člen představenstva Sparty: "Nabídek bylo více a z různých regionů. O Láďu je velký zájem, přestože Sparta nebyla v pohárech a Láďa není v reprezentaci, což jsou dva hlavní faktory pro silné evropské kluby na výběr hráčů. S Láďou jsme se dohodli, že nabídky teď nebudeme řešit a budeme pokračovat v naší spolupráci." 

Ladislav Krejčí: "Jsem rád, že mohu pokračovat ve Spartě. Hodně to pro mě znamená. Rád bych tu ještě něco dokázal, nejlépe získal titul." 

Dvacetiletý Krejčí patří mezi největší české talenty posledních let. Za Spartu poprvé nastoupil v ligovém utkání už v sedmnácti letech. Napoprvé se do sestavy kvůli zlomené noze natrvalo neprosadil, v průběhu loňského podzimu se však už zařadil mezi stálé opory týmu. Především na jaře se dostal do velmi dobré formy a do poslední chvíle bojoval o nominaci na mistrovství Evropy. Celkem má v české lize na kontě dvacet sedm startů a šest gólů.

Krejčí prošel rovněž mládežnickými reprezentacemi a s devatenáctkou na loňském mistrovství Evropy získal stříbrné medaile. Ve finále se podílel na obou gólech českého týmu, který prohrál se Španělskem 2:4 po prodloužení.

Sparta by měla brzy podepsat smlouvu i se španělským pravým bekem Pablem Gilem. "Už se vrátil ze Španělska a dnes se zapojil do tréninku. Na všem jsme domluveni, ještě ho ve středu čeká zdravotní prohlídka. Je to na dobré cestě," řekl Otava. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články