Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia vyhrála přípravný turnaj v Nové Včelnici

Jindřichův Hradec - Pro čtyři týmy fotbalové Gambrinus ligy pokračovala letní příprava turnajem v Nové Včelnici, který vyhrála pražská Slavia. Z jejího pikantního souboje s Teplicemi ale sešlo, když Teplice prohrály v semifinále. Nový trenér Slavie Petr Rada se tak se svým bývalým týmem potká asi až v lize.

Utkání Slavia - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Slavia je pod novým trenérem Petrem Radou v polovině přípravy a už vyhlíží novou sezonu. "Umístění z loňského ročníku neodpovídá jménu Slavie a na podobných příčkách se rozhodně nechceme pohybovat znovu," burcuje Rada a staronový kapitán Karol Kisel dodává: "Chceme hrát pohledný fotbal, aby hlavně v domácím prostředí na nás chodili fanoušci a dávali jsme góly."

Do Slavie zatím přišli obránce Martin Dobrotka a právě Kisel, další posily jsou však na cestě. "Směrem dopředu potřebujeme ještě jednoho nebo dva hráče, jsou tu sice nadějní mladíci, ale přáteláky a liga jsou něco jiného," vysvětluje Rada. Za týden odjíždí červenobílí na herní soustředění do Itálie, ligovou soutěž otevřou poslední červencový víkend doma proti Jihlavě.

Sparta uhrála se St. Pöltenem a Rapidem Vídeň remízy

Fotbalisté Sparty v přípravě uhájili neporazitelnost, když na závěr rakouského soustředění remizovali v jednopoločasových zápasech se St. Pöltenem 0:0 a s Rapidem Vídeň 1:1. Proti Rapidu vyrovnal Ladislav Krejčí tři minuty před koncem. Sparta tak v Rakousku třikrát vyhrála a třikrát remizovala.

Proti druholigovému St. Pöltenu nasadila Sparta hráče, kteří na jaře tolik nehráli, z obvyklé sestavy nastoupil jen Hušbauer. Přestože měla Sparta po většinu utkání převahu, dostala se do jediné vážné šance, ve které však Kadlec netrefil z voleje branku. Na produktivitě se zřejmě podepsala i únava po náročném soustředění.

Také proti Rapidu se sparťané těžko prosazovali. Navíc od 13. minuty prohrávali po Hofmannově trefě. Nejnebezpečnějším sparťanem byl Kweuke, ale nejprve netrefil bránu a následně mu nebyl gól uznán pro těsný ofsajd. Také Rapid několikrát zahrozil, ale gólman Čech předvedl dva vydařené zákroky, navíc ho zachránila i tyč. A tři minuty před koncem dokázala Sparta srovnat. Skalák našel Keriče, jehož střelu ještě tečoval do branky Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články