Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta rozstřílela Legii Varšarva, Slavia padla s Hradcem

Praha/Hradec Králové – Přípravné zápasy s rozdílným úspěchem odehrály fotbalová Sparta a Slavia. Zatímco Letenští, v sestavě s mnoha mladými hráči, rozstříleli polský celek Legii Varšava 4:0 a potřetí tak dali v přípravě minimálně tři góly, Slavia podlehla Hradci Králové 4:2 a utrpěla premiérovou porážku pod novým trenérem Petrem Radou.

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička nechal odpočívat například kapitána Matějovského, Hušbauera, Jarošíka, Zápotočného, Pamiče, Kadlece nebo Krejčího. Přesto byla Sparta od začátku jasným pánem na hřišti.

V 8. minutě byl faulován Kerič při snaze o dorážku a nařízenou penaltu proměnil Pavelka. Tentýž hráč v 35. minutě zvýšil, když zakončil Vidličkovu rychlou akci po pravém křídle. Sparta pokračovala v aktivní hře a v 58. minutě přidala další trefu. Holek uličkou našel Grajciara, který akci ještě vylepšil přihrávkou na Juhara, jenž doklepl míč do prázdné branky. A uzdravený slovenský záložník Juhar také skóre završil, když v nastavení zakončil individuální akci Kweukeho, který obešel tři protihráče.

Letenský celek tak z pěti zápasů v přípravě čtyřikrát vyhrál a jednou remizoval při skóre 13:3.

Sparta Praha - Legia Varšava 4:0 (2:0)Branky: 8. z pen. a 35. Pavelka, 58. a 90.+1 Juhar.

Sestava Sparty: Vaclík - Vidlička (46. Gil), Švejdík, Brabec, Hybš - Přikryl (46. Kadeřábek), Pavelka (52. Holek), Polom, Podaný (46. Juhar) - Grajciar (69. Kweuke) - Kerič (46. Skalák). Trenér: Lavička. 

Hradci Králové zajistili poločasové vedení 2:0 Štěpán a Harba. Slávista Frejlach sice krátce po změně stran snížil z penalty, ale v 54. minutě přidal svůj druhý zásah Harba. Minutu po něm zvýšil Klapka na 4:1 a "sešívaní" už jen deset minut před koncem zkorigovali výsledek trefou Milutinoviče.

Hradec s novým koučem Jiřím Plíškem si tak spravil chuť po sobotní prohře 2:5 s dalším pražským celkem Duklou. Slavia nenavázala na vítězství ze sobotního turnaje v Čelákovicích.

Hradec Králové - Slavia Praha 4:2 (2:0)Branky: 45. a 54. Harba, 30. Štěpán, 55. Klapka - 48. Frejlach z pen., 80. Milutinovič.

Hradec: Lindr - Holeš (46. Plašil), Fukal (46. Hochmeister), Šisler, Poděbradský (46. Zelený) - Schwarz (46. Strnad), Klapka, Malinský (65. Voltr), Štěpán (75. Zejc) - Harba (69. Jedunov), Uškovič (46. Mrázek). Trenér: Plíšek.

Slavia: I. poločas: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Trubila - Petrák, Zmrhal - Koreš, Kisel, Hurka - Vlček.
          II. poločas: Hrubeš - Dostál, Petrák, Hubáček, Tusjak - Jarolím, Zmrhal - Frejlach, Milutinović, Veselý - Škoda. Trenér: Rada. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články