Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Villas-Boas se vrací do Londýna, stal se trenérem Tottenhamu

Londýn – Přestože na lavičce fotbalistů Chelsea nevydržel André Villas-Boas ani celou sezonu, mladý portugalský trenér má před sebou další prestižní angažmá v anglické Premier League. Čtyřiatřicetiletý kouč podespal čtyřletou smlouvu s Tottenhamem, kde nahradí odcházejícího Harryho Redknappa, který skončil v červnu na White Hart Lane po téměř čtyřech letech.

André Villas-Boas
zdroj: EPA

Spurs obsadili v minulém ročníku v tabulce Premier League čtvrté místo, které by jim za normálních okolností stačilo k postupu do Ligy mistrů. Na jejich úkor se nicméně do prestižní soutěže kvalifikovala díky vítězství ve finále nad Bayernem Chelsea. Na Tottenham tak zbyla jen Evropská liga.

Portský rodák Villas-Boas je považován za žáka Josého Mourinha, s nímž pracoval v Portu, Chelsea a Interu Milán. V roli hlavního trenéra dovedl v roce 2011 FC Porto k mistrovskému titulu a triumfu v Portugalském poháru i Evropské lize.

Následně ho Chelsea vykoupila za 15 milionů eur a smluvně se s ním dohodla na tříletém angažmá. To však po špatných výsledcích mužstva ukončil londýnský klub už po devíti měsících.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články