Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Portugalci: vítězství nám usnadnila absence kanonýra Kollera

Paříž/Lisabon - Portugalský tisk oslavuje postup své reprezentace do finále mistrovství Evropy, vyjádřil se však uznale také o výkonu soupeře z České republiky. Vítězství Portugalska je prý nicméně zasloužené a stojí prý za ním hlavně hvězdné duo Deco, Ronaldo. Portugalský kouč milánského Interu José Mourinho zase napsal ve sloupku v deníku Diário de Notícias, že Češi Portugalcům ulehčili roli tím, že v základní sestavě nebyl kanonýr Jan Koller.

José Mourinho
zdroj: Wikipedia

"Češi nám usnadnili život, když nepostavili od začátku Kollera," konstatoval Mourinho s tím, že uhlídat Milana Baroše bylo podle něj snazší, protože beci Pepe a Ricardo Carvalho, kterého trénoval v Chelsea, jsou velmi rychlí. Ve shodě s dalšími komentátory Mourinho kriticky poukázal na skutečnost, že portugalský tým špatně zvládá rohy a trestné kopy soupeře. "Nebylo to snadné vítězství a oddechli jsme si až po třetím gólu," napsal Mourinho.

Deník, který na jiném místě vyzdvihl výkony autora českého gólu Libora Sionka a právě Baroše, upozornil, že před třetím portugalským gólem byl Ronaldo na hranici ofsajdu. V tom se s ním shodl i Correio da Manha, podle něhož nastala podobná ofsajdová situace také před první brankou Portugalců. "Ale výkon Portugalska jako celku byl výborný, Dekův hvězdný," uvedl list.

Podle Recordu bylo české mužstvo velmi nebezpečné a list Público uznal, že Portugalci museli vytáhnout všechny své zbraně. Sportovní deník O Jogo označil celkově zápas za velmi kvalitní. "Byla to velká podívaná, protože dost přispěli i Češi," napsal list. "Velký protivník, který se nečekaně zlepšil," doplnil na adresu české reprezentace. Portugalské vítězství ale mohlo být podle deníku ještě výraznější nebýt Petra Čecha. "To je fantastický brankář," uvedl O Jogo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články