Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Bale prodloužil smlouvu s Tottenhamem, Čorluka přešel do Moskvy

Londýn - Hvězdné křídlo londýnského Tottenhamu Gareth Bale (22) prodloužil s klubem smlouvu do roku 2016. Utnul tím řadu spekulací, propojujících mladého Velšana například s katalánským velkoklubem Barcelonou. Z severolondýnských Spurs však odchází chorvatský obránce Vedran Čorluka, který se dohodl na přestupu do Lokomotivu Moskva, v kterém doplní svého reprezentačního trenéra Slavena Biliče.

Gareth Bale
zdroj: EPA

Bale se ke "Kohoutům" připojil v roce 2007, zájem evropských velkoklubů vzbudil svými výkony zejména v posledních dvou sezonách, kdy se pokaždé propracoval do nejlepší jedenáctky sezony anglické ligy.

K podpisu nové smlouvy prý Balea vedla silná náklonnost k týmu. "Už jsem tu pět let a užil jsem si každou minutu. Miluji klub a jeho fanoušky a chci se podílet na tom, abychom se vrátili do Ligy mistrů, kam patříme," řekl Bale pro internetové stránky Tottenhamu.

Šestadvacetiletý Čorluka, který naposledy působil na hostování v Bayeru Leverkusen ze svého domovského Tottenhamu, podepsal tříletý kontrakt. Do Moskvy se stěhuje za svým bývalým trenérem reprezentace Slavenem Biličem, který si chorvatského reprezentanta přivedl jen pár dní po nástupu do klubu.

Do Tottenhamu naopak míří islandský záložník Gylfi Sigurdsson z Hoffenheimu. Hráč v minulém půlroce působil na hostování ve Swansea a rozhodoval se právě mezi velšským klubem, Liverpoolem a Tottenhamem. Londýnský klub se s Hoffenheimem dohodl na ceně 10 milionů eur (zhruba 250 mil. korun). Dvaadvacetiletému záložníkovi tak s Tottenhamem zbývá dohodnout se na osobních podmínkách přestupu.

Kádr Bayernu Mnichov definitivně rozšíří chorvatský fotbalista Mario Mandžukič, který v bavorském týmu podepíše čtyřletou smlouvu. Střelec tří gólů na probíhajícím mistrovství Evropy přestupuje do týmu německého vicemistra za 13 milionů eur z Wolfsburgu. Bayern dnes německým médiím potvrdil, že se s Wolfsburgem domluvil na podmínkách přestupu. Jeho realizace tak závisí už jen na zdravotní prohlídce.

Přestupy v Premier League

DO

Arsenal: Podolski (post: útočník, z klubu: 1.FC Köln, pravděpodobná cena: 400 mil. Kč), Giroud (útočník, Montpellier, 400 mil.)
Aston Villa: Holman (záložník, Alkmaar, 0)
Chelsea: Hazard (záložník/útočník, Lille, 1,3 mld.), Marin (záložník, Brémy, 250 mil.)
Manchester United: Powell (záložník, Crewe, 120 mil.), Kagawa (záložník, Dortmund, 470 mil.)
Newcastle: Amalfitano (záložník, Remeš, 0)
QPR: Green (brankář, West Ham, 0), Nelsen (obránce, Tottenham, 0), Johnson (útočník, Fulham, 0)
West Ham: Jääskeläinen (brankář, Bolton, 0), Diame (záložník, Wigan, 0)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články