Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sigma u mě prozatím vyhrála, tvrdí Zlámal. Jeho snem je však Anglie

Olomouc - Fotbalový brankář Zdeněk Zlámal je rád, že se stal kmenovým hráčem Olomouce, kde už hostoval v minulé sezoně a pomohl i k triumfu v domácí pohárové soutěži. Tříletý svazek se Sigmou je podle Zlámala lepší řešení než angažmá v druholigovém italském Bari, jehož hráčem byl. Šestadvacetiletý gólman ale také netají, že by v budoucnu zase rád do zahraničí zamířil.

Brankář Zdeněk Zlámal
zdroj: ISIFA

Teď je ale rád, že nejbližší budoucnost spojil s hanáckým klubem. "Sigma Olomouc funguje asi třikrát lépe než většina týmů v italské druhé lize. Takže v tomto vidím spíše krok dopředu. Budu tady více na očích. Samozřejmě chci jít ještě do zahraničí, ale do první ligy," uvedl Zlámal na webu olomouckého klubu. Zlámal už v české lize prošel Zlínem, Spartou, Libercem a Slavií, v zahraničí si vyzkoušel angažmá v italském Udine a španělském Cádizu.

Kroměřížský odchovanec byl v Bari smluvně vázaný od loňska, v září však zamířil hostovat do Sigmy a od šestého ligového kola nechyběl v její brance. Zlámal, jehož přestup je pro hanácký klub prý jedním z nejdražších v historii, je rád, že se do Bari nemusí vracet.

"Celá Itálie už prochází krizí, ve fotbale je to hodně markantní, zvlášť ve druhé lize a zvlášť na jihu. Nechci nikoho pomlouvat, ale v Bari docela lhali, byli takoví falešní. Je to tam prostě těžké," řekl Zlámal. Na zahraniční angažmá však po svých nepříliš povedených štacích nezanevřel. V budoucnu by se o něj rád zase ucházel, jeho snem je Anglie.

Sigma, která kvůli dřívější korupci přišla o start v nové sezoně Evropské ligy, podle něj má na to, aby se prala o čelné příčky v české nejvyšší soutěži. "Ambice musí mít každý z nás nejvyšší. Nemluvil bych přímo o titulu. Spíš bych chtěl, aby se v Sigmě vytvořila silná skupina, silné jádro v kabině, které tým povede. Aby z nás soupeři měli strach a respekt," uvedl Zlámal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články