Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Brno vstupuje do přípravy s první posilou

Brno – Do přípravy na novou sezonu vstoupil již i nováček Gambrinus ligy Zbrojovka Brno. Na tréninku se objevila i první nová tvář, jíž je bývalá brankářská jednička vicemistrů světa do dvaceti let z roku 2007 Radek Petr. Do začátku nového ročníku by Brno rádi posílilo, především na postech levého obránce a stopera.

Do přípravy vstoupilo Brno
zdroj: ČT24

Brankář vicemistrů světa do 20 let z roku 2007 Petr patří bulharskému Ludogorci Razgrad, kam přestoupil v lednu a podepsal tříletou smlouvu. V týmu ale není příliš spokojen, neboť odchytal kromě přípravných duelů jen dva ligové zápasy. Touhu chytat nevyvážilo ani vítězství v Bulharském poháru a ligový titul. Nyní dostal povolení k přípravě v Brně.

"Radek je poctivý v přípravě, vidím na něm obrovskou vůli na sobě pracovat. Snažíme se jej získat s tím, že se může poprat s Doležalem o místo brankářské jedničky," uvedl sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela.

Už ve čtvrtek by se k týmu měli připojit další noví hráči. Pavel Zavadil, jenž se vrací ze švédského Mjällby, útočník Milan Halaška z Opavy, o kterého se ucházel i druhý ligový nováček Jihlava. Na zkoušku z Olomouce přijde stoper Ondřej Murín, jehož dnešní nástup do přípravy zhatila dopravní nehoda v Olomouci.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno vstupuje do letní přípravy

"Naším cílem je vytvořit konkurenceschopný kádr. Proto nebude důležitý počet nových hráčů, ale jejich kvalita. Nejvíce nás pálí místo levého obránce a stopera. Posily ale potřebujeme do každé řady," řekl na setkání s novináři před prvním tréninkem kouč Petr Čuhel. Z hostování v Opavě se vrátil Lukáš Křeček.

Brňané mají zájem, aby u nich zůstal útočník Martin Doležal ze Sigmy Olomouc, s níž jednají také o uvolnění Václava Tomečka. Přijít by měl i středopolař Petr Glaser ze Sparty a vedení usiluje o žižkovského stopera Michala Kropíka. "V jednání jsme ještě s dalšími třemi hráči," uvedl Kudela.

Po rychlém návratu do první ligy bude Zbrojovka pracovat s rozpočtem okolo 50 milionů korun. "Suma devadesát až sto deset milionů korun, která zazněla od jednoho představitele našeho klubu, byla scestná. Spočítal, co nás stála loňská druhá liga i ze strany našich věřitelů, kterým jsme museli uhradit pohledávky, abychom dostali licenci," řekl Kudela.

Fotbalisté Brna mají v plánu odehrát osm přípravných utkání. První je čeká v sobotu 30. června proti Znojmu. Od 15. července absolvují soustředění v rakouském Heiligenkreuzu, které proloží třemi zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články