Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ligové týmy zahajují přípravu, Baník testuje tři nové útočníky

Praha – Ligové týmy testují na startu letní přípravy nové hráče. Brankář Antonín Buček ze Sokolova je zatím jediným nováčkem v týmu fotbalistů Baníku Ostrava. Klub, který vzhledem k velkým dluhům po předchozím majiteli úporně šetří, však sestavu vyztuží i dalšími hráči, na jejich příchodech pracuje. Na testech se objevili slovinský forvard Dejan Burgar z NK Triglav, útočník Jiří Böhm mající za sebou půlrok ve Slavii a další hráč do ofenzivy Lukáš Matúš, který působil v Dunajské Stredě.

Co nevidět se má v Ostravě objevit srbský záložník Vladan Milosavljev, kmenový hráč Karviné, který hostoval na Žižkově. Opačným směrem by místo něj mohli zamířit Ondřej Cverna s Richardem Vaňkem, o které stojí nový karvinský trenér Pavel Malura.

Z jarního kádru už jsou naopak pryč Tomáš Marek, Pavol Poliaček, Lukáš Magera, Zdeněk Šenkeřík a Lukáš Krbeček, kterým skončily smlouvy a nedohodli se na nových. Kouč Radoslav Látal navíc do širšího kádru zařadil i čtyři dorostence, brankáře Patrika Maceje a záložníky Filipa Kašu, Martina Foltýna i teprve šestnáctiletého Daniela Holzera.

Budějovický kádr čeká mnoho změn

Trenérovi Františku Ciprovi se hlásil jediný nový hráč - devatenáctiletý slovenský záložník Jakub Hronec. Bývalý středopolař anglického Birminghamu je na jihu Čech na testech. Do Dynama se vrátili také někteří hráči z hostování, z Jihlavy Jan Halama a z polské Gdyně Petr Benát. "Nedá se zatím vůbec říci, zda Petr v Dynamu zůstane. Ještě jsme spolu nemluvili, tak nedokážu říci, jak to bude. Jestli má chuť v Dynamu hrát, nebo zda by preferoval nějaký jiný tým," uvedl Cipro.

Vedení Dynama nyní jedná s dalšími kluby o setrvání hráčů, kteří v Českých Budějovicích v minulé sezoně hostovali. "Zájem bych měl o Daňka, Rýdela a Řezníčka, o jejich setrvání v Dynamu se s Plzní a Boleslaví nyní intenzivně jedná," prohlásil Cipro.

Očekává, že v úvodu přípravy se bude kádr poměrně dost měnit. "Teď celkově na začátku přípravy nevím, jak náš tým bude vypadat. Každým dnem se to asi bude měnit. Naším cílem bude, abychom byli připraveni na novou sezonu," řekl Cipro. "Budeme potřebovat určitě posílit. Dva nebo tři hráči se nám budou v lize hodit, takže minimálně na zkoušku někdo přijde," dodal zkušený kouč. Hlavní hvězda, obránce Tomáš Řepka, na jihu Čech zůstane, již v květnu se s vedením dohodl na prodloužení spolupráce na další sezonu.

Olomouc zkouší Brazilce Weversona

Je nám líto, video expirovalo.
Olomoucká příprava začíná

I s brazilským obráncem Weversonem odstartovali letní přípravu fotbalisté Olomouce. Nový trenér Sigmy Roman Pivarník měl na úvodním srazu k dispozici necelou třicítku hráčů, mezi kterými nechyběli ani navrátilci z hostování Michal Hubník (Legia Varšava), Martin Doležal (Brno) a Václav Vašíček (Znojmo).

"Kádr je zatím otevřený, postupně bude docházet ještě k nějakým změnám. Současná podoba určitě není definitivní, potřebovali bychom doplnit hlavně zadní řady," řekl kouč Pivarník, který na lavičku Sigmy přesedlal z Jihlavy, již dovedl do nejvyšší soutěže.

Defenzivu zatím vyztužil brazilský stoper Weverson, který v pátek podepsal dvouletou smlouvu. Trenér s ním počítá na místo Radima Kučery, jenž ukončil aktivní činnost.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články