Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lewandowski prý míří do Manchesteru United, Piszczek do Realu

Polský reprezentační trenér Franciszek Smuda prohlásil, že hvězdný útočník Dortmundu Robert Lewandowski má namířeno do Manchesteru United. Zároveň přitom dodal, že i jeho klubový a reprezentační spoluhráč Blaszczykowski by měl jít "někam do Anglie" a obránce Piszczek do Realu Madrid.

Robert Lewandowski se připravuje na zápas proti Řecku
zdroj: Getty Images autor: Alex Grimm

Útočník Borussie Dortmund Robert Lewandowski, který je podle expertů černým koněm pro získání titulu pro nejlepšího střelce nadcházejícího Eura, v loňské sezoně za vestfálský klub nastřílel 30 gólů ve 46 zápasech. Po Mariu Gomezovi z Bayernu Mnichov se tak stal nejlepším střelcem Bundesligy a také jedním z nejžhavějších adeptů na přestup.

V případě přestupu by tak Lewandowski následoval cestu záložníka Shinjiho Kagawy, který již smlouvu s anglickým vicemistrem podepsal a stal se prvním novým hráčem United pro nadcházející sezonu.

"Podle mého názoru by co nevidět všichni měli odejít z Borussie Dortmund," prohlásil trenér Smuda. Měl kromě Lewandowského na mysli také Piotra Blaszczykowského, který by podle něho také měl přestoupit do Anglie. Kromě těchto dvou útočných hráčů však Smuda také naznačil, že i Lukasz Piszczek, pravý obránce německého mistra, by měl odejít do Realu Madrid.

Přes všechny kuloární informace tak jde o první vyjádření, které cokoliv napovídá o budoucnosti polského tria.

Zdroj
Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články