Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lvíčata se touží výhrou nad Černou Horou přiblížit baráži

Jablonec - Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let před sebou mají dva zápasy evropské kvalifikace, ve kterých mohou výrazně nakročit k vítězství ve skupině a tím i účasti v baráži o postup na šampionát v roce 2013. Pokud v Jablonci porazí Černou Horou a následně v úterý vyhrají v Andoře, o prvenství už by je připravilo pouze naprosté selhání v závěru kvalifikace. Svěřenci Jakuba Dovalila vedou skupinu o skóre před Walesem, který odehrál o dva zápasy víc. Třetí Černá Hora ztrácí před vzájemným duelem na české mladíky bod a má na kontě o jeden duel navíc. Utkání vysílá od 16:55 v přímém přenosu ČT4 a náš web.

"Bylo by to skvělé, kdybychom získali z těch dvou zápasů šest bodů, ale víme, že Černá Hora je velice ambiciózní a svým způsobem nevyzpytatelný tým. Mohli se o tom přesvědčit i hráči reprezentačního A týmu, kteří se s Černohorci utkali v baráži o Euro," konstatoval kouč Dovalil. K zápasům jednadvacítky si odskočil od dospělé reprezentace, s níž se jako asistent chystá na evropský šampionát.

Češi se v kvalifikaci představí po více než půl roce. Dovalil nepovažuje nynější červnový termín za ideální. "Většina hráčů bude mít za sebou pauzu téměř tři týdny a mohl by být problém s jejich rozehraností. To ostře kontrastuje s Černohorci, kteří hrají až do konce května domácí soutěž, takže do kvalifikačního utkání nastoupí vlastně z plného zápasového rytmu," poznamenal Dovalil.

Českému kouči vypadly z kádru dvě opory. Sparťan Tomáš Přikryl je zraněný a plzeňský Vladimír Darida se dostal do nominace na Euro dospělých. Naopak Ladislav Krejčí ze Sparty nakonec v jednadvacítce zůstal. "Nominace áčka má vždy přednost. Je to sice pro nás oslabení, ale věřím, že i bez těchto dvou hráčů budeme silní," řekl Dovalil.

Předpokládaná sestava:

Štěch - Nitrianský, Frydrych, Kalas, Lecjaks - Kopic, Hanousek, Hušbauer, Krejčí - Chramosta, Wágner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články