Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavia si chce k výročí zahrát s Atlétikem

Praha - Fotbalisté pražské Slavie by k letošnímu 120. výročí založení klubu mohli sehrát v Edenu exhibiční utkání s úřadujícím vítězem Evropské ligy Atlétikem Madrid. O možnosti vzájemného duelu dnes v Praze hovořili zástupci obou klubů, kteří oficiálně zahájili spolupráci. Představitelé Slavie a Atlétika v čele s prezidentem Enriquem Cerezem probírali i další témata jako mládež nebo charitu.

Aleš Řebíček a Enrique Cerezo Torres
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Bylo to naše první setkání. Jeho cílem nebylo uzavírat konkrétní projekty, spíše vytipovat zajímavá témata pro Atlético i Slavii. To se podařilo," řekl na tiskové konferenci majitel klubu z Edenu Aleš Řebíček. Vedení Slavie by si přálo, aby v dohledných měsících přijelo Atlético do Edenu k duelu ke 120. výročí vzniku klubu.

"Tato záležitost ale naráží na termínové problémy. My ani Atlético neznáme termínovou listinu příští sezony. Až budeme mít svůj program, budeme se snažit najít kompromis. Ale bude to složité," řekl nový generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý. Madridští prý rozhodně nechtějí cestovat do Prahy v oslabené sestavě. "Pokud máme přijet, tak chceme přijet s plnohodnotným týmem. Byli bychom nadšeni, kdyby se takové utkání mohlo uskutečnit. Musíme společně se Slavií najít nějaký termín," uvedl Cerezo.

Oba kluby jinak jednaly o spolupráci spíše na mládežnickém než dospělém poli. Plánují například trenérské stáže či výměnné stáže mladých hráčů. Slavia se také hodlá připojit k nadačním projektům Atlétika. Kontakt mezi kluby zprostředkoval velvyslanec ČR v Madridu Karel Beran, osobní přítel prezidenta madridského celku. Jednání se zúčastnil také bývalý český reprezentant Radek Bejbl, který oblékal dres Atlétika v letech 1996 až 2000.

"Jak jsme se s panem Cerezem viděli, hned jsme si s úsměvem vzpomněli na jednu historku z doby, kdy jsem v Atlétiku začínal. Před prezentací na novou sezonu jsem se dostal do časové tísně, ale pan Cerezo pro mě tenkrát osobně přijel a vše se stihlo," zavzpomínal bývalý slávistický hráč. Po něm v Atlétiku nedávno působil také další Čech Tomáš Ujfaluši. Podobně jako se Slavií hodlá Atlético spolupracovat i se Zbrojovkou Brno, na jihu Moravy bude jednat ve středu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články