Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Darida: Třeba se nachomýtnu k nějakému zápasu

Praha – V původní třiadvacetičlenné nominaci sice Vladimír Darida nebyl, ale nakonec se na Euro přeci jen podívá. Místo Daridy, který začal pravidelně v lize nastupovat až na jaře a v reprezentaci odehrál jen 25 minut v přípravě proti Izraeli, zůstane doma Daniel Pudil. "Jsem samozřejmě strašně šťastný. Mrzí mě, že moje nominace znamená stopku pro Dana Pudila, ale pravidla UEFA bohužel větší počet nominovaných neumožňují," řekl Darida pro web svého klubu Viktorie Plzeň.

Vladimír Darida
zdroj: ČT24

"Ani ve snu by mě to nenapadlo, když jsem před rokem přemýšlel, co bude dál, že pojedu na Euro. A uvidíme, třeba se tam i na chvilku nachomýtnu k nějakému zápasu," věří Darida. V nominaci prý doufal poté, co mu vyšlo soustředění i přípravný zápas s Izraelem. "Nechci, aby to znělo neskromně, ale s výkonem v sobotním zápase jsem byl opravdu spokojený. Troška nervozity samozřejmě byla, ale v tomto mi hodně pomohly těžké zápasy v dresu Viktorky," připomněl jarní zápasy se Schalke nebo Libercem o titul.

Přitom ještě před rokem hrál druhou ligu za Sokolov a na podzim v dresu Plzně jen střídal. Za půl roku se však z ligového náhradníka dostal až na mistrovství Evropy. "Je to opravdu neuvěřitelné. Sám si někdy říkám, že v posledních měsících se moje kariéra nastartovala způsobem, který bych si sám nevysnil ani v těch nejdivočejších představách," přiznal jedenadvacetiletý záložník.

Na soustředění v Bad Waltersdorfu bylo celkem 25 hráčů, do konečné nominace se podle očekání krom Pudila nevejde ani brankář Tomáš Grigar. Teplický gólman jel na soustředění, aby vypomohl během tréninků při zranění Jaroslava Drobného a absenci Petra Čecha, který se k týmu připojil později.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Vladimíra Daridy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články