Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pizarro se vrací do Bayernu Mnichov

Mnichov – Bývalý elitní útočník Bayernu Mnichov se vrací do klubu, kde získal největší slávu. Peruánec Claudio Pizarro se podle německých médií už domluvil s bavorským velkoklubem na přestupu z konkurenčního Werderu Brémy. Bayern začal posilovat krátce po skončení sezóny, která z pohledu jeho ambicí nedopadla podle představ. Mnichovští přišli o domácí titul v boji s Borussií Dortmund, před týdnem navíc nedokázali splnit sen o vítězství v Lize mistrů na domácím stadionu.

Claudio Pizarro
zdroj: Isifa/Getty Images autor: Thomas Niedermueler

Třiatřicetiletý útočník a reprezentant Peru už podstoupil zdravotní prohlídku a v pátek v Bayernu podepsal roční kontrakt. Pizarro se po sezoně rozhodl opustit Brémy a vyjednávat jako volný hráč. V Bayernu už působil v letech 2001-2007, do bavorského týmu přitom tehdy zamířil také z Werderu. Po úspěšných sezónách v Mnichově odešel po neshodách ohledně nového kontraktu. Do Brém se vrátil oklikou přes londýnskou Chelsea v roce 2008 a působil tam dosud.

V Bundeslize zatím Pizarro odehrál 333 zápasů, z toho 174 v dresu Bayernu. V soutěži má na kontě 160 gólů a už od roku 2010 drží primát nejlepšího střelce mezi cizinci v historii německé nejvyšší soutěže.  

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články