Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fotbalová "19" prohrála v kvalifikaci ME s Francii

Praha/Slaný - Čeští fotbalisté do 19 let v úvodním utkání kvalifikace o mistrovství Evropy prohráli s Francií 1:2. Češi vedli po gólu brněnského záložníka Milana Lutonského, Francie ale v druhé půli skóre otočila po gólech Bahebecka a Viona. K naději na postup nyní potřebují Češi vyhrát obě zbývající utkání s Nizozemskem a Norskem. Nizozemci v druhém utkání skupiny vyhráli nad Seveřany 2:1 zásluhou dvou branek útočníka Locadii z PSV Eindhoven.

Utkání Česko - Francie "19"
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Svěřenci trenéra Jaroslava Hřebíka sice byli na míči méně jistí než soupeř, ale aktivní obranou toho v úvodu Francii příliš nedovolovali. Naopak ve 20. minutě se jim povedl rychlý brejk. Lutonský si naběhl na dlouhou přihrávku za obranu, vyhrál souboj a nadvakrát dostal míč do francouzské branky.

V úvodu druhé půle předvedli Češi dva rychlé kontry, ovšem bez potřebného zakončení a byli za to potrestáni. Kapitán Pogba založil francouzskou akci, po které si Bahebeck odstavil Čepeláka a prostřelil brankáře Zimu. Potvrdil tak roli jedné z hvězd týmu, když už má za sebou 28 startů a 3 góly v dresu Paris St. Germain. O chvíli později navíc Filip Twardzik zpracoval míč pro Viona a útočník FC Porto tvrdou ránou propálil Zimu podruhé.

Čechy rychlý obrat zaskočil a často chybovali. Do poslední dvacetiminutovky se ale probudili a snažili se o vyrovnání. Nejblíže k němu měl v 75. minutě Hybš, který si naběhl z postu levého beka, ale jeho střelu vychytal francouzský gólman. Další šance už nepřišla, a tak cennou úvodní výhru slavila zkušenější Francie.

"Je to těžké, když oni mají hráče, kteří hrají mezi dospělými a ještě k tomu v kvalitních soutěžích a klubech, jako je Manchester United či PSG. My jsme se jim byli schopní týmovým pojetím vyrovnat, ale rozhodla ta zkušenost, která je potřeba pro to, abychom určité situace vyřešili efektivněji," řekl po utkání trenér Hřebík. "My máme šanci, kterou triviálně zkazíme, a vzápětí inkasujeme," dodal.

Kvalifikační turnaj o účast na ME fotbalistů do 19 let:

Francie - ČR 2:1 (0:1)
Branky: 48. Bahebeck, 59. Vion - 20. Lutonský.
Sestava ČR: Zima - Krátký, Čepelák, F. Twardzik, Hybš - Lutonský, Plšek (84. Kyndl), Houska, Falta - Hurka (46. Trávník), Končal (77. Sýkora). Trenér: Hřebík.

Nizozemsko - Norsko 2:1 (2:0)
Branky: 37. a 43. Locadia - 49. Valsvik. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články