Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rosický kvůli problémům s lýtkem přijde i o Izrael

Bad Waltersdorf – Klíčový hráč národního týmu a jedna z jeho největších osobností, Tomáš Rosický, stále není zdravotně v pořádku. Ba co více – po včerejším vyšetření specialistou Pavlem Kolářem nepřišly dobré zprávy. Jak informoval deník Sport, kapitán týmu nebude moci zasáhnout do přípravného zápasu s Izraelem, podle optimistických výhledů by mohl začít plně trénovat nejdříve za týden.

Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Sval je natažený, je tam otok a drobný hematom. Léčba probíhá pomalu," řekl týmový lékař Petr Krejčí. "Pokračovat s léčbou, to znamená rehabilitace a cviky na uvolňování svalu. Hrát v sobotu určitě nebude, nechceme nic riskovat. Ale chceme, aby byl alespoň částečně v zatížení," vysvětlil Krejčí. "Do konce týdne bude ještě trénovat bez míče, až se vrátíme do Prahy, tak by měl od příštího úterý začít normálně trénovat i s míčem," doplnil ho tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Ačkoliv by Rosický měl být do šampionátu plně připraven a v pořádku, stále se jedná o nemalou komplikaci. Trenér Michal Bílek musí do úterý nahlásit jména třiadvaceti hráčů, kteří odjedou do Polska. A pokud nebude Rosický stoprocentně v pořádku, pojede na EURO i náhradník Vladimír Darida. Což by znamenalo vyřazení jednoho hráče z kádru.

"Rozhodovat se budeme na konci soustředění. Není moc času. Musíme to zvážit, protože jeden hráč by nemohl jet. Brát ohled musíme i na to, na kterých postech bychom případně mohli mít problémy. Variant je více," řekl k případnému odjezdu Daridy na ME manažer národního týmu Vladimír Šmicer.

Lékaři mužstva musí řešit i další drobná zranění, která hráči utržili během soustředění v rakouském tréninkovém centru poblíž Grazu. Drobné oděrky si odnesli Tomáš Pekhart s Petrem Jiráčkem, Michal Kadlec pak dostal míčem do nedávno operovaného nosu. "Maska ho zcela neochránila, ale vyšetření na ORL dopadlo dobře," oddechl si týmový lékař. Přesto bude muset hráč Bayernu Leverkusen nosit ochrannou masku déle, než původně počítal.

Do přípravy zatím nezasáhl ani Jaroslav Plašil, který ještě odpočívá poté, co teprve v neděli dokončil v týmu Bordeaux letošní ročník francouzské ligy. Plašil se i dnes ještě věnoval regeneraci v hotelu, ve čtvrtek by měl jít společně s Rosickým na lehký běžecký trénink.

Je nám líto, video expirovalo.
Soustředění před EURO 2012
Zdroj
deník Sport, ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články