Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Licenci už má i Hradec, Ostrava a Jihlava, Ústí doufá ve výjimku

Praha - Licenci pro první fotbalovou ligu už mají všechny kluby kromě postupujícího Ústí nad Labem. Druhý postupující z druhé ligy Jihlava licenci dostal. Dodatečnou licenci po vyřešení nedostatků obdržely vedle Dukly Praha také Hradec Králové a Baník Ostrava.

Městský stadion v Ústí nad Labem
zdroj: Wikimedia autor: Vaclavdemling

Licenční tribunál na svém úterním zasedání řešil odvolání Dukly, Hradce a Baníku proti neudělení licence z 9. května. "Po pečlivém zhodnocení rozhodl Licenční tribunál ve všech případech změnit rozhodnutí a výše uvedeným klubům licenci pro příští soutěžní ročník udělit," stojí v prohlášení FAČR.

Jediným otazníkem tak zůstává, zda bude moci hrát v první lize Ústí nad Labem, které nemá odpovídající stadion. V předminulé sezoně dostalo Ústí výjimku s tím, že zahájí výstavbu stadionu. Ta by mohla ale začít až nyní.

"Určitě máme o první ligu zájem s tím, že bychom hráli v Teplicích. Budeme se proti neudělení licence odvolávat. Všechno je to v jednání a je to i otázka zastupitelů města, kteří jednají se svazem. Věříme, že dostaneme výjimku, protože takhle daleko ještě příprava výstavby tribuny nebyla. Právě probíhají výběrová řízení. Takže šance na udělení výjimky určitě je," řekl sportovní manažer klubu Stanislav Pelc.

Pokud by Ústí prvoligovou licenci neobdrželo, jeho místo v nejvyšší soutěži by mohly zaujmout Brno nebo Zlín, které licenci pro první ligu získaly. Další kluby mají licenci pro druhou ligu, Opava, Táborsko a Most ji nedostaly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články