Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hubník s Herthou opět sestoupil do druhé ligy

Düsseldorf - Český fotbalista Roman Hubník podruhé sestoupil s Herthou Berlín do druhé německé ligy. Remíza 2:2 v odvetném utkání baráže na hřišti Fortuny Düsseldorf svěřencům zkušeného trenéra Otto Rehhagela k záchraně nestačila. Düsseldorf vyhrál první zápas v hlavním městě 2:1 a vrací se do Bundesligy po 15 letech.

Roman Hubník za Herthu BSC
zdroj: ISIFA

Reprezentační obránce Hubník tak zažil druhý pád s Herthou po roce 2010, kdy sestoupil několik měsíců po příchodu do Berlína z pražské Sparty. V následující sezoně slavil okamžitý návrat, mezi elitou však tým z metropole vydržel jen jeden ročník. Fortunu nasměroval za postupem brzy po výkopu Beister, jenž nasadil k sólu, vyhnul se Hubíkovi a už ve 25. sekundě otevřel skóre.

Hosté ještě do poločasu srovnali, ale po hodině hry, kdy už Hertha hrála o deseti bez vyloučeného střelce gólu Ben-Hatiry, vstřelil druhou branku domácích Jovanovič. Raffaelovo vyrovnání pět minut před koncem řádné hrací doby na sestupu Herthy nic nezměnilo. O drama se v závěru postarali spíš fanoušci Düsseldorfu, kteří ještě před závěrečným hvizdem vtrhli na trávník a doslova vyhnali hráče a rozhodčího z hřiště.

Museli proti nim zasáhnout pořadatelé s policisty a fanoušky, z nichž někteří už si vytrhávali kusy trávníku na památku, z hrací plochy vytlačili. Závěrečné dvě minuty se tak dohrávaly zhruba po dvacetiminutové pauze, během níž chvilku nebylo jasné, zda se fotbalisté Herthy na trávník vůbec vrátí. Následující oslavy příznivců Fortuny propukly až po opravdovém konci zápasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články