Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nemocný Pospěch bude proti Švýcarům chybět

Seefeld (Rakousko) - Česká fotbalová reprezentace se v prvním zápase fotbalového Eura proti Švýcarsku musí obejít bez Zdeňka Pospěcha. Obránce FC Kodaň trápila od úterý zvýšená teplota a k sobotnímu zápasu do Basileje neodcestuje. Vedení mužstva dokonce zvažovalo, že na poslední chvíli udělá změnu v nominaci a povolá náhradníka, ale nakonec Pospěch zůstane s týmem.

Zdeněk Pospěch
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Má horečky, které mu start neumožňují. Zůstane na hotelu v Seefeldu," řekl mluvčí národního mužstva Lukáš Tuček na dnešní tiskové konferenci. Devětadvacetiletý Pospěch, který má na kontě osm reprezentačních startů, by nepatřil do základní sestavy. Na jeho postu by měl v sobotu nastoupit Zdeněk Grygera.

Naopak kapitán Tomáš Ujfaluši, který si v úterý při nácviku střelby lehce natáhl břišní úpon a poté měl volnější trénink, je připraven absolvovat dnešní přípravu s týmem. "V úterý na konci tréninku mě píchlo v tříslech, ale včerejší klid a péče lékařů i Pavla Koláře by měly potíže odstranit. Dnes budu trénovat naplno a o tom, že bych v sobotu nebyl zdráv, vůbec neuvažuji," prohlásil Ujfaluši těsně před tím, než vyběhl k dnešnímu jedinému tréninku.

Pospěchova nemoc propukla v úterý večer. "Po tréninku dostal okamžitě vysoké teploty a vypuknul zánět nosohltanu. Nasadili jsme antibiotika s místní reakcí lymfatických uzlin a i když dnes už teploty nemá, je stále unavený a na první utkání nemůže být připraven. Věříme, že se dá brzy dohromady a bude připraven na druhý, nebo nejpozději na třetí zápas," řekl lékař výpravy Petr Krejčí.

Pospěchova nemoc mu připomněla podobné problémy, které měl před čtyřmi lety René Bolf před druhým zápasem Eura s Nizozemskem. "Hned jsem si na to vzpomněl, tehdy uzdravování probíhalo rychle," uvedl lékař, podle kterého vedení mužstva zvažovalo i povolání náhradníka, což umožňuje v případě zraněných či nemocných hráčů reglement šampionátu nejpozději v pátek. "Jenže kdyby to hrozilo, tak Pospěch má takovou motivaci, že by šel klidně dnes trénovat," naznačil Krejčí, že hráčova chuť nemoc porazit rozhodla.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články