Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Chceme víc! Fotbalisté City oslavují titul v Premier League

Manchester - Neuvěřitelným dramatem vyvrcholilo poslední kolo nejvyšší anglické fotbalové soutěže. United po výhře na hřišti Sunderlandu užuž začínali slavit dvacátý ligový titul, když je zasáhla zpráva o fantastickém zakončení městského rivala. City v devadesáté minutě utkání prohrávalo s QPR 1:2, dvěma góly v nastaveném čase však dokázalo vybojovat první titul od roku 1968. "Jsem hladový po úspěších a chci toho vyhrát mnohem více. Ten pocit je neuvěřitelný a já ho chci zažít znovu. Jsem šťastný za klubové legendy a fanoušky, kteří čekali tak dlouho," uvedl nadšený kapitán týmu Vincent Kompany, který na Twitteru připustil, že si z oslav pamatuje jen probuzení s medailí na krku.

Manchester City vyhrál EPL
zdroj: ISIFA

Belgický stoper do posledních okamžiků věřil, že jeho mužstvo dokáže otočit vývoj zápasu a posledním krokem korunovat povedenou sezonu. "Ten rok byl neuvěřitelný a nabitý emocemi. Když se to navíc povede tak, jak jsme to dokázali my, tak se jen těžko hledají slova. Manchester je místem zázraků a tentokrát se jeden stal nám," uvedl šestadvacetiletý bek, který byl zvolen nejlepším hráčem sezony.

Další Citizen Gareth Barry si liboval, že domácí udolali těžkého soupeře, bojujícího o setrvání v lize. "Byli pro nás obrovskou překážkou. Když už si QPR mysleli, že jsou zachráněni, tak jsme z ničeho nic byli na koni my. To byl skvělý pocit," uvedl anglický záložník.

Střelec rozhodující branky Sergio Agüero už v obrat nedoufal. "Těžko jsme mohli věřit, že to dokážeme. Mysleli jsme, že už jsme titul ztratili. Díky Bohu nám všechno vyšlo," uvedl Argentinec, jenž se stal mistrem hned ve své premiérové sezoně v Anglii.

Podle útočníka Maria Balotelliho se hráči City stali mistry oprávněně. "Jsme nejlepší, a proto jsme vyhráli. Několik zápasů jsme nehráli dobře, ale zbytek sezony se nám povedl a zasloužili jsme si uspět," konstatoval.

Titul bere kontroverzní hráč i jako odpověď svým kritikům. "Až moc lidí o mně říkalo dost špatných věcí, takže teď budou muset sklapnout. Manchester City má skvělý klub, tým i hráče a já bych tu chtěl zůstat," řekl Balotelli, o jehož letním přestupu se spekulovalo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články