Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sázkové kanceláře favorizují na Euru Němce - Češi jsou sedmí

Vídeň/Bern - Fotbalisté Německa jsou podle bookmakerů hlavními favority nadcházejícího evropského šampionátu v Rakousku a Švýcarsku. Shodly se na tom všechny tuzemské i většina zahraničních sázkových kanceláří. Čeští fotbalisté jsou u domácích společností v žebříčku na sedmém místě s kurzovým rozpětím od 11:1 do 13:1.

Autogramiáda fotbalové reprezentace
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Němci byli pasováni do role hlavního kandidáta na vítěznou trofej ihned po prosincovém losu v Lucernu, a jejich pozice jim vydržela až do začátku turnaje. K německému triumfu se přiklánějí všechny sázkové kanceláře. Nejvíc věří svěřencům Loachima Löwa britská společnost William Hill, u níž klienti v případě úspěšného tipu inkasují po skončení Eura čtyřnásobek vkladu.

Také o složení finálové dvojice mají bookmakeři téměř jasno: soupeřem Němců by se měli stát Španělé, kteří jsou druhým největším favoritem mistrovství. Na dalších místech se objevují Italové a Portugalci, naopak naprostým outsiderem je pořádající Rakousko. Některé kanceláře na jeho triumf vypsaly kurzy dosahující až hranice 100:1.

Zatímco při určování hlavního favorita se tuzemské "kamenné" a zahraniční internetové společnosti neliší, pohled na šance českého týmu mají jiný. České společnosti pasovaly Brücknerův výběr v pořadí hlavních favoritů jednotně na sedmé místo, ale například bwin je zařadil až na devátou pozici za Rusko s kurzem 20:1.

V popředí soutěže o nejlepšího střelce mají svého zástupce všichni hlavní favorité šampionátu. O kanonýrovi Eura by se mělo podle mínění sázkových odborníků rozhodnout mezi kvartetem Cristiano Ronaldo (Portugalsko), Fernando Torres (Španělsko), Luca Toni (Itálie) a Miroslav Klose (Německo). U Fortuny panuje vzácná vyrovnanost, na všechny čtyři lze vsadit v poměru 10:1.

Král střelců uplynulého šampionátu v Portugalsku Milan Baroš je až v závěru nabídky. Na jeho formu před čtyřmi lety si více pamatují v zahraničí, například William Hill vypsal na jeho výhru kurz 50:1, zatímco u Fortuny lze vydělat až stonásobek vložené částky. Ani české kanceláře však nejsou jednotné, Tipsport například Barošovi věří v koeficientu 40:1. Do kurzů na Baroše se promítá i fakt, že možná nenastoupí v základní sestavě, a tak je za favorita na elitního českého střelce považován Jan Koller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články