Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Morávek má nakročeno do Augsburgu, ale váhá

Berlín – Člen širšího kádru české fotbalové reprezentace Jan Morávek má nakročeno k přestupu do německého Augsburgu, v němž již v této sezoně hostoval ze Schalke. Provinční bavorský klub je připraven za českého středopolaře vyplatit týmu z Gelsenkirchenu 550 tisíc eur, v přepočtu zhruba 14 milionů korun. Morávek ale s přestupem prý váhá a čeká na jméno nového trenéra Augsburgu. 

Jan Morávek v dresu Schalke
zdroj: EPA autor: ACHIM SCHEIDEMANN

Dohodu klubů na podmínkách přestupu dvaadvacetiletého talentu zveřejnil manažer Schalke Horst Held už minulý týden. Podle deníku Bild klub z Gelsenkirchenu souhlasil s odstupným 550 000 eur, což potvrdil i manažer čtrnáctého celku uplynulého ročníku Augsburgu Manfred Paula.

Schalke se před třemi roky dohodlo s Bohemians 1905 na přestupu Morávka za 2,5 milionu eur, tedy cca 63 milionů korun. Německý klub doposud zaplatil vršovickému celku 300 000 eur, se zbytkem platby čeká na výsledky soudních sporů kolem Bohemians.

Morávkův transfer do Augsburgu už nyní závisí pouze na souhlasu českého fotbalisty. Ten již dříve vyjádřil přání v Augsburgu zůstat, neboť tam má větší šanci nastupovat než v ambiciózním Schalke.

Podle magazínu Kicker ale nyní hráč vyčkává a chce se rozhodnout podle toho, kdo se stane novým koučem Augsburgu. Klub hledá náhradu za Nizozemce Jose Luhukaye, který po posledním ligovém kole odstoupil. Paula k tomu deníku Augsburger Allgemeine řekl, že s Morávkem "zbývá vyjasnit ještě pár detailů". 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články