Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

O titul si zahraje Liberec s Plzní, Sparta je po dnešku mimo hru

Jablonec - O fotbalovém mistrovi se rozhodne až v posledním ligovém kole v přímém souboji mezi vedoucím Libercem a druhou Plzní. Třetí Sparta je po dnešní remíze 1:1 s Duklou už mimo hru. Liberec vyhrál 2:0 nad Jabloncem a udržel tříbodový náskok před Plzní, která porazila Příbram 5:0. Viktoria musí v sobotu vyhrát na hřišti Liberce, aby obhájila titul. Téměř jistým druhým sestupujícím jsou Bohemians 1905, kteří by v posledním kole museli Slávii nastřílet patnáct branek za podmínky, že Baník neboduje v Teplicích.

Liberecký Nezmar slaví
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec zvítězil v 29. ligovém kole v podještědském derby v Jablonci 2:0 a udělal velký krok k zisku titulu. Slovan vede tabulku o tři body před Plzní a v posledním zápase právě s Viktorií mu doma stačí remizovat. O výhře Liberce dnes rozhodl dvěma góly v 66. a 89. minutě střídající Hadaščok.

Baumit Jablonec - Slovan Liberec 0:2 (0:0)

Branky: 66. a 89. Hadaščok. Rozhodčí: Jech - Urban, Štěrba. ŽK: Zábojník, Lafata, Novák - Kelič, Breznaník. Diváci: 6045.

Šanci zahrát si o titul ztratili letenští. Rozhodla o tom jejich dnešní remíza 1:1 na hřišti pražské Dukly. Sparťané kolo před koncem ligy ztrácejí čtyři body na vedoucí Liberec a navíc klesli na třetí místo, když je přeskočila mistrovská Plzeň. Sparta na Dukle vedla brankou Hušbauera, remízu pro domácí zařídil Lietava. Sparta na jaře ztratila body v sedmém ze třinácti utkání.

Dukla Praha - Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 63. Lietava - 53. Hušbauer. Rozhodčí: Královec - Filípek, Mencl. ŽK: Lietava, Rada - Hušbauer, Kerič, Přikryl. Diváci: 4590. Sestavy:

Vítězstvím 3:0 nad Slavií dnes Baník udělal velký krok k záchraně v nejvyšší soutěži. O třetí výhru Baníku za sebou se dvěma góly postaral Lukáš Magera, třetí přidal Benjamin Vomáčka, který stylově oslavil 100. start v lize. O prvoligovou příslušnost by teď Slezany mohla připravit už jenom porážka v Teplicích a patnáctigólové vítězství Bohemians 1905 nad Slavií.

Baník Ostrava - Slavia Praha 3:0 (2:0)

Branky: 25. a 65. Magera, 34. Vomáčka. Rozhodčí: Paták - Moláček, Pelikán. ŽK: Magera - Jarolím, Škoda. Diváci: 13.127.

Fotbalisté Plzně porazili Příbram 5:0 a v posledním kole si na hřišti Liberce zahrají o titul. Dnešní výhru zařídili Bakoš, Petržela, Čišovský a dvěma penaltami Horváth. Postarali se tak o to, že se Plzeň dostala na druhé místo tabulky před Spartu a k obhajobě titulu jí stačí zvítězit v sobotu v Liberci. Plzeň zároveň protáhla sérii bez inkasovaného gólu na 546 minut.

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 5:0 (3:0)

Branky: 5. a 71. Horváth obě z pen., 22. Bakoš, 37. Petržela, 68. Čišovský. Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Makovička. ŽK: Pleško, Mišůn, Papšys, Hruška, Dušek (všichni Příbram). Diváci: 11.142.

Fotbalisté Českých Budějovic porazili Mladou Boleslav 1:0, když o výsledku rozhodl v závěru gólem Němec. Rozhodčí Kovařík udělil v duelu čtyři červené karty. Na každé straně vyloučil dva hráče.

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 86. Němec. Rozhodčí: Kovařík - Handlíř, Tacina. ŽK: Brezinský - Johana, Mareš. ČK: 67. Brezinský, 87. Riegel - 70. Táborský, 72. Johana. Diváci: 2502.

Sigma Olomouc dnes vyhrála v Hradci Králové 2:1 a bez ohledu na další výsledky se i přes odpočet devíti bodů za korupci zachránila v nejvyšší soutěži. O body se postaraly střely Ordoše a Klesnila, v závěru snížil z penalty Dvořák. Kouč Petr Uličný si tak po nedávném triumfu v poháru připsal další úspěch a může odejít do fotbalové důchodu se vztyčenou hlavou.

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc 1:2 (0:1)

Branky: 79. Dvořák z pen. - 39. Ordoš, 54. Klesnil. Rozhodčí: Zelinka - Ubias, Marek. ŽK: Fukal, Malinský - Navrátil, Vepřek, Dreksa, Ordoš. Diváci: 4102.

Fotbalisté Slovácka porazili gólem Libora Doška z poslední minuty sestupující Viktorii Žižkov 2:1. Po většinu zápasu se ale domácí navzdory rychlé brance Hlúpika už v 7. minutě herně trápili. Aktivněji hrající Žižkov vyrovnal ve 32. minutě gólem Tusjaka.

1. FC Slovácko - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)

Branky: 7. Hlúpik, 90. Došek - 32. Tusjak. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pilný. ŽK: Hlúpik, Volešák, Ondřejka, Trousil, Čtvrtníček - Šťastný. Diváci: 6895.

Fotbalisté Bohemians 1905 budou s největší pravděpodobností po Žižkovu druhým sestupujícím z první ligy. V dnešním zápase remizovali Teplicemi 0:0, zatímco jejich přímý konkurent v boji o záchranu Baník Ostrava porazil 3:0 Slavii a unikl "Klokanům" na rozdíl tří bodů. Před posledním utkáním sezony mají soupeři vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů, ale pražský celek má o 15 branek horší rozdíl ve skóre.

Bohemians 1905 - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Košec. ŽK: Růžička, Vyhnal, Abraham, Sňozík, Borek - Rosa, Zoubele, Vachoušek. ČK: 62. Rosa. Diváci: 1930.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články